2024. március 28., csütörtök

Újjávarázsolták a gyermeksebészeti osztályt

A VIFÓ idei Save the Kids akciója keretében százezer dinár gyűlt össze

Összesen százezer dinár gyűlt össze a Vajdasági Ifjúsági Fórum Save the Kids elnevezésű jótékonysági akciója keretében, amelyet az idén a Szabadkai Közkórház gyermeksebészeti osztályának felújítására fordítottak. A munkálatok befejezését követően tegnap adták át rendeltetésének az újjávarázsolt nyolcadik emeleti osztályt.

Fotó: Bajtai Kornél

Fotó: Bajtai Kornél

Dr. Csákány Károly gyermeksebész köszönetet mondott az osztály dolgozói nevében a VIFÓ-soknak.

– Ilyenben még nem volt részünk, ez hatalmas segítség volt, tetszeni fog biztosan a gyermekeknek – mondta.

Nagy Norbert, a VIFÓ tagja, az akció fő szervezője elmondta, az idei kilencedik Save the Kids akciónak is két része volt. Az első fázisban adományokat gyűjtöttek, amelyeket a Smile nagycsaládos egyesületnek adtak át, a második fázisban pedig a Club Madlenben tartottak egy jótékonysági bulit, és az itt eladott belépőjegyekből befolyt pénzt fordították a gyereksebészet felújítására.

– Három szobát újrafestettünk, ezenkívül vettünk egy nagy ebédlőasztalt tíz székkel és három irodai széket meg kisebb puffokat, valamint a beépített szekrények ajtaját is kicseréltettük – mondta.

A belépőjegyek eladásából 98 ezer dinár gyűlt össze, ami későbbi adományokkal együtt duzzadt 100 ezer dinárra, ebből finanszírozták az egyhetes munkát, ami jó hangulatban telt, a nővérek és takarítók is segítőkészek voltak.