2024. április 19., péntek

Szerbiában húsz üzletet épít a Lidl

A német üzletlánc képviselőit fogadta a kormányfő
Fotó: Beta

Fotó: Beta

Aleksandar Vučić miniszterelnök tegnap reggel a kormányépületben a német érdekeltségű Lidl üzletlánc képviselőit látta vendégül, akikkel megbeszélést folytatott egy szerbiai elosztóközpont és húsz üzlet megépítéséről. A kormányfő kifejezte háláját a cég képviselőinek, mivel hazai beszerzőket terveznek foglalkoztatni – közölte a miniszterelnök sajtószolgálatának képviselője.
A németországi székhelyű, európai hálózattal rendelkező üzletlánc képviselői elmondták, hogy az első üzletet már megépítették Szendrőn (Smederevón), és 2016, illetve 2017 folyamán további 20 új üzletet építenek. Nova Pazován az elosztóközpont építését 2017 májusáig befejezik, majd azzal egyidejűleg az összes tervezett szerbiai üzletet megnyitják, amelyekben csaknem ezer embernek adnak munkát.
A Lidl hosszú távú tervei között szerepel, hogy Szerbiában 100 üzletet nyisson emelte ki Dragan Čigoja, a Lidl szerbiai igazgatója.
A találkozón
Vučić rámutatott a német beruházás fontosságára, és kijelentette, hogy a szerbiai kormány dolgozik az üzleti légkör javításán, hogy az országba még több külföldi beruházót vonzzon, amelyek aztán üzletelni tudnak a hazai vállalatokkal és beszerzőkkel. A kormányfő hozzátette, hogy a Lidl jövetele azért is jelentős, mert szerbiai termelők a német üzletláncon keresztül világszerte forgalmazni tudják a szerbiai termékeket – olvasható a közleményben.