2024. április 19., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Az Atl. Madrid ötödik lehetősége

A PSV Eindhoven–Atlético Madrid, illetve a Dinamo Kijev–Manchester City összecsapással zárul a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonása. A 2014-ben döntős, tavaly a legjobb nyolc között búcsúzott Atlético Madrid története során még soha nem jutott túl holland ellenfélen oda-vissza vágós párharcban, pedig négyszer is lett volna erre lehetősége. A madridi együttes egyetlen alkalommal nyert Hollandiában, a Bajnokok Ligája 2008-as csoportkörében éppen a PSV otthonából hozta el a három pontot Sergio Agüero két és Maniche egy góljával.

„Az előző szezonban mindenki azt gondolta, könnyű dolgunk lesz majd a Bayer Leverkusen ellen, de ott is bebizonyosodott, hogy itt már csak erős csapatok vannak. A PSV nagyon kemény csoportból jutott tovább, fiatal és jó játékosok alkotják, akik szeretnek támadni, és szeretik irányítani a játékot” – nyilatkozta az európai szövetség honlapjának Diego Godín, az Atlético uruguayi védője, akinek irányításával 24 BL-mérkőzést 13 alkalommal kapott gól nélkül hozott le a madridi védelem.

A mai másik mérkőzésen a Manchester City Kijevben lép pályára a Dinamo ellen. Az angol csapat az elmúlt évektől eltérően ezúttal csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé, így papíron könnyebb ellenfelet kapott. Ugyanakkor a jelenlegi formáját tekintve nem lehet kijelenteni, hogy egyértelmű esélyesként várná a párharcot. Amióta kiderült, hogy a chilei Manuel Pellegrinit a szezon végén Josep Guardiola váltja a kispadon, a manchesteri gárda szinte zuhanórepülésbe kezdett: a bajnokságban kikapott otthon a Leicester Citytől és a Tottenham Hotspurtől is – így visszacsúszott a negyedik helyre a Premier League-ben –, míg a hétvégén az FA-kupa nyolcaddöntőjében 5:1-es vereséget szenvedett a Chelsea vendégeként.

„Kiváló csapat a Manchester City, tele világsztárokkal, de most gondjai vannak. Az edzői stábunk felkészít minket arra, mit kell majd tennünk a győzelemért, innentől pedig csak rajtunk múlik, tudjuk-e teljesíteni a feladatot” – nyilatkozta Olekszandr Sovkovszkij, az ukrán együttes 41 éves kapusa.