2024. március 29., péntek

A fél világból vissza kell hívni a Mars és Snickers csokikat

Mars, Snickers és Milky Way csokoládékat hív vissza a Mars Inc., mert egy fogyasztó műanyag darabkákat talált az egyik termékben – írja a WitschaftsWoche. De érintettek még a Celebrations csokiválogatás egyes kiszerelései is.

És az egy dolog, hogy egy fogyasztó talált egy műanyag darabot, de rengeteg műanyagdarab lehet rengeteg csokijukban pillanatnyilag, összesen 55 országból kell visszahívni az említett csokikat a BBC szerint.

A cég összesen héthavi termelésnek megfelelő mennyiséget hív vissza a csokoládékból, a visszahívás a 2016. június 19-től 2017. január 8-ig terjedő szavatossági idővel rendelkező termékeket érinti.

A Mars Viersen-i üzemében naponta tízmillió darabot állít elő az érintett csokoládékból. A vállalat önként döntött a visszahívás mellett, mert nem tudják, hogy hány műanyagos csoki mehetett ki.

A cég még kiadott egy szűkszavú közleményt, amiben nagyjából annyit írnak, hoyg azért hívnak vissza több mint félévnyi termelést, mert mind műanyagos lehet, és nem lenne jó, ha ezeket a műanyagokat megennék az emberek.