2024. április 16., kedd

Tavaszköszöntő rajzpályázat

Kiállítás, kézműves foglalkozások

A topolyai Művelődési Ház rajzpályázatot hirdet óvodások, valamint az általános iskolák 1. és 2. osztályos tanulói részére. A pályázat kapcsán ajánlott cím: Jöjj el, Tavasz! Hozz meleget! / Hozz el minden szeretetet! / Hozz napsütést, enyhe szellőt, / Virágokat, bárányfelhőt! /Hozzál vidám madárfüttyöt,/ Csemegének sok gyümölcsöt! (K. László Szilvia: Tavaszváró)

A pályázatra Topolya község óvodáskorú gyermekeinek és kisiskolásoknak a jelentkezését várják. A rajzok készülhetnek az oktatási intézményben, de az otthon elkészített alkotásokat is szeretettel fogadják. Alsó korhatárt nem szabtak meg, a felső korhatárt az általános iskolák 2. osztályos tanulói képezik. A/4-es méretű, fekvő vagy álló rajzlapokon várják az alkotásokat, az elkészítés technikája szabadon választott. A pályázatra egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat. A rajzok hátoldalán nyomtatott betűkkel, jól olvashatóan kell fetüntetni az alkotás címét, a pályázó nevét, pontos postai címét, telefonszámát (illetve a szülő, gondviselő, vagy felkészítő pedagógus telefonszámát), a pályázó osztályát, születési adatait (év, hónap, nap), az iskola/óvoda nevét és címét, valamint a felkészítő pedagógus nevét, e-mail címét. Az ajánlott cím nem kötelező érvényű, de az alkotásoknak kötődniük kell a tavaszhoz vagy a húsvéti ünnepkörhöz. Az alkotásokat két kategóriában (óvodások, valamint kisiskolások) díjazzák, a zsűri értékelése, valamint a látogatók szavazatai alapján. A beérkezett alkotásokból a Művelődési Ház mozijának előcsarnokában rendeznek kiállítást március 21-e és 24-e között. A pályázat beküldési határideje március 14-e. Az alkotások átadhatóak személyesen a Művelődési Ház irodájában, vagy postai úton: Glavna/Fő u 12., 24300 Bačka Topola/Topolya. Bővebb tájékoztatás a 024/713-515-es telefonszámon kapható.

A kiállítás ideje alatt a moziterem előcsarnokában eladással egybekötött kézműves kiállítást szerveznek, valamint ingyenes kézműves foglalkozásokra is sor kerül általános iskolák alsósai részére. Az egyes foglalkozásokon egy-egy osztályt tudnak fogadni. Kérik a pedagógusokat, hogy amennyiben osztályuk szívesen részt venne egy ilyen foglalkozáson, igényüket mielőbb jelentsék a Művelődési Ház irodájában (024-713-515) vagy Crnkovity Editnek a 0628006962-es mobilszámon. A részvétel ingyenes, az osztálylétszám viszont korlátozott!