2024. március 29., péntek
HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁS

Nem hajlandók tovább várakozni a migránsok

Ma reggel nyolc óra körül mintegy 200-250 migráns megindult a Batrovci határátkelő felé

Kezdetben a rendőrök nem reagáltak az eseményekre, de amikor beértek Adaševci határába, 8-10 rendőr elzárta az útjukat, és megpróbálta feltartóztatni őket.

Egy hölgy arról nyilatkozott, hogy a táborban nem érzik jól magukat, ők tovább akarnak menni, ezért indultak útnak. Menet közben Merkel nevét skandálták, meg azt, hogy Németországba akarnak menni.

A migránsok apró kövekkel dobálták meg a rendőröket, aztán próbálták rávenni őket, hogy térjenek vissza a táborba, és később majd elszállítják őket Magyarországra. A migránsok nem hajlottak erre és tovább folytatták az útjukat, a rendőrök ekkor elengedték őket. Adaševci központjában újra feltartóztatták őket, de ekkor sem sikerült őket jobb belátásra bírni. A falu másik végén már a különleges egységek állták útjukat, a migránsok leültek az útra és nem tágítottak. Egyszer csak az történt, hogy a rendőrök meggondolták magukat, a tömeg megindult, és délelőtt 11 óra körül már az autópálya felé tartó úton haladtak. Az ENSZ menekültügyi főbiztosságának a képviselője elmondta, abban az esetben, ha kiérnek az autópályára, a hatóságok kötelesek lesznek megakadályozni azt, hogy ott vonuljanak, mert bajuk eshet.