2024. április 24., szerda
PROSPERITATI ALAPÍTVÁNY

Lakossági fórum volt Törökbecsén

A Prosperitati Alapítvány szerdán este a törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesületben is megtartotta lakossági fórumát. A megjelenteket Pelt Ilona és Újhelyi Nándor, a Vajdasági Magyar Szövetség Intézőbizottságának a tagjai, Molnár Viktor, a tartományi mezőgazdasági titkárság segédtitkára, valamint Csonka Róbert és Kiss Zoltán, a Prosperitati Alapítvány óbecsei irodájának munkatársai tájékoztatták a március 31-én záruló pályázatok részleteiről.

A pályázati feltételeket és ügymenetet Molnár Viktor ismertette részletesen, ő többek között azt emelte ki, hogy bár egy kiírás során csak egyetlen pályázatra lehet jelentkezni, ezt minden egyes kiírás valamelyik pályázatán meg lehet tenni. A pályázatok egyik alapfeltétele a szerb és a magyar állampolgárság, ezzel kapcsolatosan elmondta: a jelenleg nagyjából hat hónap helyett a közeljövőben várhatóan ennek csaknem a felére rövidül majd a honosítási eljárás ideje. A fórumon elhangzott az is: a most kiírt tíz pályázat csupán a rendelkezésre álló teljes összeg két százalékát teszi ki, ami egymilliárd forintot jelent, és az elkövetkező minimum három évben több alkalommal is lesz lehetőség pályázni vissza nem térítendő támogatásra vagy kedvezményes kölcsönre.

A törökbecseieknek az óbecsei Prosperitati-irodában kell személyesen átadniuk pályázatukat március folyamán. A 9 és 15 óra között nyitva tartó iroda a Zöldfás utca 21. szám alatt található, telefonszáma 021/3842-678. A pályázatok csak a területileg illetékes irodában nyújthatók be.