2024. március 29., péntek

Pillangók szálldosnak a hasunkban

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ szervezésében az idén is meghirdették a hagyományos Valentin-napi irodalmi pályázatot, amelyen a község általános iskolásai és középiskolás tanulói vettek részt.

A megmérettetésre több mint kilencven pályamű érkezett be Zentagunarasról, Bácskossuthfalváról, valamint a két topolyai általános és középiskolából. A beérkezett alkotásokat (amelyeknek visszatérő motívuma a címben található idézet volt) három kategóriában bírálta el a Gazsó Hargita, az Aurora Beszédművészeti Műhely vezetője és Benedek Miklós összetételű zsűri. A szombati díjátadáson részt vettek a díjazottak, tanáraik, és szép számmal azok is, akik a jó hangulat reményében látogattak el a Községi Múzeum épületébe, a díjkiosztó után ugyanis kreatív kézműves-foglalkozásra került sor, amelyen természetesen a szerelem volt a középpontban, és mindenki elkészíthette Bálint-napi ajándékát a kedvesének, barátjának, közeli hozzátartozójának. A zsűri végül tizennyolc alkotást díjazott, és minden pályázó diplomában részesült. Az értékes nyereményeket a Forum Könyvkiadó Intézet, az Életjel Kiadó kiadványaiból, valamint helybeli kézművesek, Rózsa Jolán, Simon Julianna és Bodor Katalin alkotásaiból állították össze.

Eredmények: Első kategória (4–5. osztályosok): I. díj: Sütő Rebeka (Nikola Tesla Általános Iskola, Topolya), II. díj: Boros Dávid (Id. Kovács Gyula Általános Iskola, Bácskossuthfalva), III. díj: Patrik Alen (Id. Kovács Gyula Á. I., Bácskossuthfalva)

Különdíjak: Csincsák Bence (Október 18. Általános Iskola, Zentagunaras) és Pastyik Nóra (Csáki Lajos Általános Iskola, Topolya)

Legjobb vers: Martinović Blaž (Nikola Tesla Á. I., Topolya)

Második kategória (6–7. osztályosok): II. díj: Kurucz Zsuzsanna (Id. Kovács Gyula Á. I., Bácskossuthfalva), III. díj: Trenka Viktória (Id. Kovács Gyula Á. I., Bácskossuthfalva)

Különdíjak: Dudás Imelda (Október 18. Á. I., Zentagunaras) és Méhes Arnold (Id. Kovács Gyula Á. I., Bácskossuthfalva)

Legjobb vers: Katona Boglárka (Nikola Tesla Á. I., Topolya)

Harmadik kategória (8. osztályosok és középiskolások): I. díj: Dudás Kata (Csáki Lajos Általános Iskola, Topolya) és Váradi Ibolya (Dositej Obradović Gimnázium), II díj: Marecskó Ágnes (Mezőgazdasági Iskola, Topolya), III. díj: Torda Dorina (Dositej Obradović Gimnázium)

Különdíjak: Kotelnikov Stefánia és Cservenák Tamás (Mezőgazdasági Iskola, Topolya)

Legjobb vers: Tari Ádám (Október 18. Á. I., Zentagunaras)