2024. április 24., szerda

Narancsszínű álomvilág

Orosz alkotók készítettek előadást a Szabadkai Gyermekszínházban

Szerdán 18 órakor lesz a Szabadkai Gyermekszínház új előadásának bemutatója, az Allegro, amely orosz alkotókkal készült. Rendezője Jevgenij Ibragimov, a koreográfus Alekszej Ishchuk, a zeneszerző pedig Nikolaj Jakimov.

A sajtótájékoztatón Árokszállási Sz. Márta, a Szabadkai Gyermekszínház igazgatója mutatta be a vendégeket és az előadást. Mint mondta, a számos jelentős díjjal rendelkező orosz alkotók először készítenek előadást Szerbiában, és nagy megtiszteltetés, hogy erre épp a színházukban került sor.

Az Allegro című produkció Jevgenij Ibragimov szerzői projektuma, szöveg nélküli, érzelemdús, energiát adó. Univerzális nyelven szólal meg, a tánc, a mozgás és a zene jellemzi. Az előadás egyfajta narancsszínű álomvilágba kalauzolja a nézőket. Arról szól, hogy valahonnan a világűrből érkezik egy emberke. A produkcióról a rendező is szól:

– A gyermekeknek vidámságot kell mutatni, mivel a szülőktől sok stresszt látnak. Az előadás olyan, mintha a sötét ég hirtelen kivilágosodna. A negyven percig tartó előadásunk célja, hogy a közönséggel elfeledtessük a sötétséget, a szomorúságot és a sok problémát. Épp emiatt nem csupán a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is ajánljuk. A spontaneitás erejével igyekszünk feldobni a hangulatot, mivel a gyerekek egész nap az iskolapadban ülnek, szüleik pedig a munkahelyükön. Örömmel tölt el bennünket, hogy megismerhettük ezt a remek társulatot és itt lehetünk ebben a gyönyörű városban, ebben a szép színházban. Nagyon jó hangulat volt a próbafolyamat során, öröm volt itt dolgozni – mondta Jevgenij Ibragimov.

Az előadást Boško Boškov, Fridrik Gertrúd, Gál Elvira, Greguss Zalán, Kálló Béla, Kocsis Endre, Jasmina Pralija, Jelena Rašković és Vörös Imelda játsszák.