2024. április 18., csütörtök

Támogatás a Magyar Szónak

Kishegyes község önkormányzata az idei évben is techniakai felszereléssel segíti napilapunkat

Kishegyes község önkormányzata a tavalyi évben egy fényképezőgépet biztosított a lap helyi tudósítója számára, idén pedig egy objektívet. Az ajándékot Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere tegnap adta át Varjú Mártának, lapunk főszerkesztőjének.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

- Úgy gondolom, hogy a Magyar Szó, az egyetlen vajdasági magyar napilapunk, teljes mértékben közösség megtartó jelleggel működik. Nagyon fontosnak tartom, hogy a Vajdaságban élő, magyarul beszélő és értő emberek rajta keresztül tájékozódni tudnak a körülöttük zajló dolgokról és a világ eseményeiről. Egy ilyen kis közösség, mint Kishegyes vonatkozásában azt tartom a legfontossabbnak, hogy a Topolya-Kishegyes rovatban az itteniek saját magukról, a körülöttük történő dolgokról tudnak tájékozódni. Ez a rovat nagyon fontos számunkra, mivel beszámol a civil szervezeteink, a művelődési egyesületeink, az intézményeink, a helyi közösségek és az önkormányzat munkájáról – mondta el az alpolgármester, majd arról is szólt, hogy 2015-ös évben sikeres együttműködés valósult meg az önkormányzat és a lap között.

- Igen magas szinten van az együttműködés a Magyar Szó és Kishegyes község között, s itt nem csak az önkormányzatra, hanem az egész közösségre gondolok. Egy jelképes ajándékkal szeretném megköszönni ezt a Magyar Szónak és kívánom azt, hogy még nagyon sok évig legyen a vajdasági magyarságnak nalilapja. Azt gondolom, hogy nekünk, mint többségében magyar lakta önkormányzatnak az a feladatunk, hogy támogassuk az egyetlen magyar napilapunkat – nyilatkozta Mohácsi.

Varjú Márta megköszönte a támogatást és elmondta, hogy nagy segítséget jelent a helyi tudósító munkájához.

- Számunkra nagyon fontos, ha egy önkormányzat gondol ránk és lehetőségeihez mérten segít rajtunk. Ez előbb egy fényképezőgépben nyilvánult meg, most pedig egy objektívben. Ez nagyban megkönnyíti az itteni tudósítónk munkáját, hiszen nem engedhetjük meg magunknak, hogy fotóriportert és újságírót is alkalmazzunk. A segítségnek köszönhetően sokkal színvonalasabb munkát tudunk nyújtani. Az önkormányzattal nagyon jó a viszonyunk és az olvasót igyekszünk kellőképpen tájékoztatni mindarról, ami Kishegyes község terültén történik. Számomra az a legfontosabb, hogy a Topolya-Kishegyes oldalon legalább 30 százalékban jelen legyen Kishegyes. Az olvasóhoz el kell, hogy jusson mindaz, ami érinti az ittenieket, mert az emberek úgy vannak vele, hogy ami a Magyar Szóban nem jelent meg, az szinte meg sem történt – mondta el a főszerkesztő.