2024. március 28., csütörtök
SZABADKA

Harmadszorra győzelem

A Javor és a surdulicai Radnik elleni 0:0-s döntetlent követően a szkopjei Metalurg felett 2:0 arányú győzelmet arattak a Spartacus labdarúgói. A kék-fehérek góljait Tomić és Mudrinski szerezték. Még két mérkőzést játszik a Spartacus az ohridi edzőtáborban, mégpedig a macedón, reszeni Mladost és a szerbiai szuperligás lučani Mladost ellen. A szabadkai körzeti ligás hajdújárási Vinogradar is felkészülési meccset játszott, amelyen a zöld-fehérek Guljaš, Zvekanov és Vojnić Tunić góljaival 3:0-ra diadalmaskodtak a szabadkai Elektrovojvodina felett. Csantavérre a Horgos 1911 látogatott, és a Tisza menti ligás együttes 1:0-ra nyert a település nevét viselő csapat ellen.

Egykori edzője, Ladóczki Gábor, a Szerbiai Vízilabda-szövetség közgyűlésének elnöke, Živko Cvijetićanin és fia, Damir Vujković emlékeznek Mirko Vujkovićra

Egykori edzője, Ladóczki Gábor, a Szerbiai Vízilabda-szövetség közgyűlésének elnöke, Živko Cvijetićanin és fia, Damir Vujković emlékeznek Mirko Vujkovićra

A Spartacus Vízilabdaklub veterán-szakosztálya a hétvégén rendezte meg az I. Mirko Vujković-vízilabdaemléktornát a veteránok részére, emléket állítva a tavaly szeptemberben elhunyt egykori vízilabdázónak, jégkorongozónak, edzőnek, sportmunkásnak. A négy csapat közül a Becse szerezte meg az első helyet a Spartacus, az újvidéki Vojvodina és a zombori Polet előtt. A tornának, amelyből hagyományt szeretnének teremteni, jótékonysági jellege is volt, mivel a Spartacus és a Spartacus Prozivka utánpótláscsapatai bemutató mérkőzésük előtt labdákat és sapkákat vehettek át Damir Vujkovićtól, Mirko Vujković fiától.

A hétvégén a szabadkai Kisstadionban tartották meg a Balkán-jégkorongliga harmadik tornáját. A négy csapat közül a Spartacus bizonyult a legeredményesebbnek, miután a szkopjei Metalurgot 12:6-ra, a szarajevói Farkasokat és a szófiai Slaviját pedig egyaránt 9:4-re győzte le. Az utolsó, szófiai torna előtt a Spartacus behozhatatlan előnyre tett szert, és megnyerte a Balkán-liga küzdelmeit.

A Spartacus kosárlabdázónői hazai pályán vereséget szenvedtek az előttük álló Kraljevo együttesétől. A forduló eredményei: Spartacus–Kraljevo 49:64, Student–Crvena zvezda 73:69, Šumadija–Radivoj Korać 60:74, Vrbas–Bor 113:69, Versec–Vojvodina 78:70, Novosadska ŽKA–Radnički (Kg) 68:65. A mezőnyt a Radivoj Korać vezeti, a Spartacus hetedik.

A Spartacus férfiröplabda-együttese a rangadón magabiztosan, 3:0-ra verte a tárcsói Boracot. A többi eredmény: Valjevo 014–Metalac 3:1, Novi Sad–Mladi radnik 0:3, Kosovska Mitrovica–Jedinstvo 3:2, Bavanište–Smederevo 1:3, Železničar–Jagodina 3:1. Veresége ellenére a mezőnyt még mindig a Jedinstvo vezeti a Mladi radnik és a Spartacus előtt.