2024. április 18., csütörtök

Lakóházra zuhant az indonéziai légierő egyik repülőgépe, többen meghaltak

Lakóházra zuhant az indonéziai légierő egyik repülőgépe szerdán az ázsiai ország legnépesebb szigetén, Jáván, a balesetben hárman meghaltak - közölte a hadsereg.

A brazil gyártmányú Embraer EMB 314 Super Tucano típusú kisgép gyakorló repülést hajtott végre egy légi támaszpont közelében, Malang város körzetében. A település Kelet-Jáva tartomány hegyvidéki részén fekszik, 850 kilométerre keletre a fővárostól, Jakartától.
A gépet két pilóta irányította, mindketten meghaltak. A gép egy házra zuhant, amelynek egyik lakója, egy nő a kórházba szállítást követően életét vesztette.
A nő lakótársa, egy szemtanú a helyi Metro tévéállomásnak elmondta, hogy a kisgép pilótái láthatóan elvesztették az irányítást a jármű felett, a gép dugóhúzóba kerülve zuhant, miközben a függőleges vezérsíkja felől füst gomolygott. Ezután belecsapódott a lakóépületbe.
Indonéziában gyakoriak a repülőgép-balesetek. Tavaly decemberben Jáva középső részén zuhant le egy katonai repülőgép, amelynek mindkét pilótája meghalt. Júniusban a hadsereg egy Hercules C-130 típusú szállítógépe Szumátra szigetén, Medan városban lakóövezetre zuhant, és a szerencsétlenségben 142-en vesztették életüket.