2024. április 18., csütörtök

Mišković eladta a Delta Cityt

A belgrádi és a podgoricai üzletközpont dél-afrikai beruházási alap tulajdonába került

A Miroslav Mišković tulajdonában levő Delta Holding vállalat tegnap eladta a belgrádi és podgoricai Delta City üzletközpontokat. Az adásvételről szóló hírt az új tulajdonos, a dél-afrikai Hyprop Investments beruházási alap közölte. Azt is elárulta, hogy a két bevásárlóköpontért 202,75 millió eurót fizetett.

A közlemény szerint a belgrádi Delta City 127,75 millió euróért kelt el. Ebből 112 millió euró az adásvételi ár, a fennmaradt, csaknem 16 millió euró pedig a korábbi hitelezők iránti tartozás.

A podgoricai üzletközpont 75 millió euróért cserélt gazdát, árából 60 milliót az épületekért és az üzleti hálózatért fizetett, 15 millió euró pedig a korábbi bankhiteleket teszi ki.

Az adásvételi szerződés szerint a bevásárlóközpontok tulajdonrészének 60 százaléka került a Hyprop Investments beruházási alap tulajdonába, a fennamaradt 40 százalék viszont a Homestead Group Holdings Limited kezébe került, amely tulajdonképpen a Hyprop Investments egyik igazgatójának érdekeltsége.

Az eladott bevásárlóközpontok feletti irányítás a jövőben egy, a Nagy-Britanniában nemrég bejegyzett kompániára lesz bízva, de az elkövetkező egy évben, amíg nem nyitják meg belgrádi irodájukat, a Delta Holding vezeti a munkát.