2024. április 16., kedd

Ismét megkéseltek egy egészségügyi munkást

Egy hónap leforgása alatt ez a második ilyen jellegű bűncselekmény Šabacon

Hétfőről keddre virradó éjszaka a šabaci egészségház sürgősségi osztályán egy negyvennégy éves, a belgrádi sajtó szerint pszichiátriai beteg késsel támadt rá az egyik ápolóra. Az ápoló segítségére egy másik páciens sietett, kettejüknek sikerült leteperniük a támadót.

Kezelőorvosa az elkövetőt három nappal korábban állítólag beutalta a pszichiátriai osztályra, ám a férfi nem jelentkezett az osztályon, ehelyett eddig ismeretlen okból hajnalban megjelent az egészségházban és rátámadt az ápolóra.

Január 12-én szintén a šabaci egészségházban Vukašin Vilotić a munka-egészségügyi szakorvos rendelőjében leszúrta Ljubinka Popović (55) egészségügyi nővért, aki nem sokkal később belehalt sérüléseibe. A férfi elvágta az asszony fő nyaki ütőrét, így az áldozat rövid időn belül elvérzett, már a kórházban sem tudtak segíteni rajta.

Később a sajtóból kiderült, hogy Vilotićot édesanyjának esetleges meggyilkolásával is összefüggésbe hozzák. Az édesanya négy évvel ezelőtt tűnt el, a belgrádi sajtó értesülései szerint a rendőrség most ebben az ügyben is nyomozást indított.