2024. április 19., péntek
NAGYKANIZSAI FÁNKFESZTIVÁL

Első díj és Fesztiváldíj a szabadkai csapatnak

A szombaton megtartott nagykanizsai VIII. Országos Farsangi Fánkfesztiválról két díjjal térhetett haza a szabadkai/kelebiai csapat: a hagyományos, helyben sütött fánkok kategóriájának első helyezését is kiérdemelték a szakmai zsűritől. A vajdasági csapat kapta a Fesztiváldíjat is.

A zsűri, a fő szervező és a díjazottak, a kelebiai Takács Irénke előtt a szabadkai csapat két serlege (fotó: Paskó Csaba)

A zsűri, a fő szervező és a díjazottak, a kelebiai Takács Irénke előtt a szabadkai csapat két serlege (fotó: Paskó Csaba)

A Gránátalma csapat tagjai Dávid Irénke, Bitó Erzsébet és Takács Irénke voltak. A kelebiai Takács Irénke receptje alapján azt a gurulós fánkot készítették el, amelynek csínját-bínját Irénke már bemutatta Borbás Marcsi Gasztroangyal című műsorában, és amelynek receptjét a tévés műsorvezetőnő és Paskó atya szakácskönyvében is elolvashatják az érdeklődők. A gurulós fánkot fahéjas, vaníliás, levendulás porcukorral, valamint házi földieper-, barack-, birs-, bor- és szilvalekvárral kínálták. E mellett házi baracklekvárral töltött hagyományos fánkot is sütöttek a csapattagok, valamint Szabadkáról csörögefánkot is vittek Nagykanizsára. A nagykanizsai rendezvényen meghívottként, kísérőként Paskó Csaba kelebiai plébános, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja, szakács, szakácskönyv-szerző is részt vett.

Az országos fánkfesztivál szervezője a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház, megálmodója pedig Kámánné Szép Terézia, az intézmény igazgatója volt. Az idei megmérettetésen Magyarország minden részéről és a határon túlról 28 csapat vett részt. A fánksütés és -kóstolgatás mellett a Kanizsa Centrumban gazdag művelődési és szórakoztató program várta a nagykanizsaiakat és a környékről ide látogatókat.