2024. április 25., csütörtök

Meghalt a januárban megvert férfi

Belehalt sérüléseibe az az 55 éves szabadkai férfi, akit még január 13-án éjjel vertek félholtra, a Banija utcában, adta hírül pénteken a subotica.com. A sértett véletlenül vált egy utcai leszámolás áldozatává, saját háza előtt támadta meg nyolc férfi. A hírek szerint az elkövetőket már korábbról ismeri a rendőrség.

Mint ismeretes, a nyolc feltételezett elkövető összetűzésbe került egy büntetett előéletű férfival, aki állítólag önvédelemből megütötte az egyik támadót, és elkezdett menekülni. Futás közben beszökött egy ház udvarába, ahol Z. B. éppen a kaput nyitotta. A gyanúsítottak a sötétben az épület lakójára támadtak, annak ellenére, hogy semmi köze nem volt az esethez. A támadók eltörték a férfi koponyacsontját, lábait és a bordáit, valamint gerincsérüléseket is okoztak neki. Az áldozatot január 14-én az újvidéki Klinikai Központba szállították, ahol az orvosok egy hétig küzdöttek az életéért, valamint átesett egy arcműtéten is, majd január 22-án visszaszállították a Szabadkai Közkórházba. A hírportál tudomás szerint a férfi február 3-án halt bele a sérülés szövődményeibe.
A rendőrség gyors intézkedésének köszönhetően, mind a nyolc elkövetőt elfogták, emberölési kísérlet minősített esetével gyanúsítják őket. Az egyik elkövető fiatalkorú volt, ezért kiengedték az őrizetből, és ellene bűnvádi feljelentést tett az illetékes ügyészség.