2024. április 25., csütörtök

Megkezdődött a háztartások bekötése

Adán három hónap alatt 250 háztartást kapcsolnak rá a szennyvízcsatornára

Az elmúlt időszakban tartományi támogatásból, önkormányzati és helyi közösségi forrásból kiépült a másodlagos szennyvízcsatorna Adán a Tobán városrészben, ahol a napokban megkezdődött a háztartások rákötése a hálózatra.

Csatornázási munkálatok a József Attila utcában (Csincsik Zsolt felvétele)

Csatornázási munkálatok a József Attila utcában (Csincsik Zsolt felvétele)

A beruházást közösen bonyolítja le az önkormányzat és a II. helyi közösség. Varga Elfride, a II. helyi közösség titkára elmondta, hogy a Tobánban több mint tíz évvel ezelőtt a helyi közösség kezdte meg saját forrásból a csatorna fővezetékének kiépítését. Néhány utcában sikerült elkészíteni a másodlagos szennyvízcsatornát is. Néhány éve a helyi közösség és az önkormányzat együttműködési szerződést kötött, amely magában foglalta a Tobán városrész többi utcájában is a csatornaépítést. A beruházást a tartomány és az önkormányzat finanszírozta, a helyi közösség pedig a tervdokumentációt készíttette.

– A helyi közösségnek van egy megállapodása az önkormányzattal, miszerint a 2016-ban ötmillió dinárt biztosítunk a háztartásoknak a hálózatra történő rákapcsolására. A munkálatok jelenleg a Tobánban folynak, ahol az elkövetkező három hónapban 250 háztartást kötnek rá a hálózatra. Ahogy épül a csatorna a többi utcákban, úgy történik a háztartások rákapcsolása is – közölte Varga Elfride.