2024. április 25., csütörtök
NAGYKANIZSAI FÁNKFESZTIVÁL

Első díjas és fesztiváldíjas a szabadkai csapat

A nagykanizsai VIII. Országos Farsangi Fánkfesztiválról két díjjal térhetett haza a szabadkai/kelebiai csapat: a hagyományos, helyben sütött fánkok kategóriájának első helyezését is kiérdemelték a szakmai zsűritől, amely e vajdasági csapatnak ítélte oda a fesztiváldíjat is.

A Gránátalma csapat tagjai Dávid Irénke, Takács Irénke és Bitó Erzsébet voltak. A kelebiai Takács Irénke receptje alapján azt a gurulós fánkot készítették el, amelyet Irénke már bemutatott Borbás Marcsi Gasztroangyal című műsorában is a nézőknek, és amely receptjét a tévés műsorvezetőnő és Paskó atya szakácskönyvében is elolvashatják az érdeklődők. A gurulós fánkot fahéjas, vaníliás, levendulás porcukorral, valamint házi földieper-, barack-, birs- és szilvalekvárral kínálták. E mellett házi baracklekvárral töltött hagyományos fánkot is sütöttek a csapattagok, valamint Szabadkáról csőrege fánkot is vittek Nagykanizsára. Meghívottként, kísérőként Paskó Csaba kelebiai plébános, az MNT VB tagja, szakács, szakácskönyv-szerző is részt vett a nagykanizsai rendezvényen.

Az országos fánkfesztivál szervezője a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház volt. Idén Magyarország minden részéből és a határon túlról 28 csapat versenyzett a megmérettetésen, és szombaton reggeltől estig gazdag művelődési és szórakoztató program várta a nagykanizsaiakat és a környékről ide látogatókat.