2024. március 29., péntek

A fiatalok élvezik az életet

Az elmúlt időszak konfliktusai sem tántorítják el a szabadkai fiatalokat a szórakozástól – A megkérdezettek vegyes társaságokban is buliznak, konfliktusba még soha sem keveredtek

Tragikus volt a januári hónap. Szabadkán szilveszter éjjel meggyilkoltak egy fiatalt, azóta pedig két férfit is súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, annyira helyben hagyták őket szabadkai, egy-egy szórakozóhelyen „bulizó” fiatalok.

Lapunk három szabadkai fiatalt arról kérdezett, hová járnak szórakozni, a magyarok és a szerbek vajon külön buliznak-e, s hogy félnek-e az éjszakai életben, voltak-e már negatív élményeik.

Jakus Ágota: Mi kávézóban, vagy valakinél jövünk össze, onnan megyünk tovább, a legtöbb esetben élő koncerteket választunk. Sokat járunk ilyen helyekre a társasággal, a Sax, a Stara Pizzeria, a Galija, a Gentlemen’s Club, mind olyan helyek, ahol élő zene szól, és ahová a szerb barátaimmal, de a magyar társaságommal is szívesen megyünk. Nagyon jó a hangulat ezeken a szórakozóhelyeken, de a Gólyabulikat is kiemelném, mindegyik helyre a hangulat miatt megyek. Szerencsére nekem nagyon pozitív élményeim vannak, verekedést sem láttam egyik helyen sem. Biztonságban érzem magam, a társaságom is csupán azért jár szórakozni, hogy jól érezze magát, mindenki tudja a határait, ezért soha nem voltak incidenseink.

Gulyás L.Richárd: Szeretek szórakozni a barátaimmal, leginkább házibulikba szoktam járni, de egyébként az oromhegyesi Atlantis Garden diszkóba, és a zentai Bali diszkóba járunk el .Úgy gondolom, hogy külön helyre szoktak járni a szerbek és magyarok szórakozni, mindenkinek más a társasági, baráti köre, szórakozási stílusa, igényei, de azt hiszem semmi gond nem lenne azzal sem, amennyiben egy helyen szórakoznánk. A városban szinte minden nap találkozunk a barátaiammal, mert minden szabadidőmet velük szeretem tölteni. Még soha sem fordult elő, hogy konfliktusba keveredtem volna, éjjel sem, és nappal sem. Meg tudnám védeni magam, de minden bizonnyal biztonságosabb, ha három-négy fős társasággal megy az ember valahová. Egyáltalán nem félek kimozdulni, s szerintem Szabadkán is vannak kisebb dulakodások, verekedések, de nem tudok olyan városról, ahol ne lenne ilyesmi az éjszakai életben. Ahová én járok, ott nem jellemző a verekedés.

Kovács P. Emese: Amikor csak tehetem szórakozom, illetve igyekszem kihasználni azt, hogy fiatal és szabad vagyok. Szabadkán belül leginkább koncertekre járok, amint tehetem. Pár szórakozóhely otthont ad az amatőr zenekaroknak, én viszont szívesen hallgatom őket, és bevallom ilyen közegben érzem legjobban magam. Viszont ellátogatok kávézókba és klubokba is, mint például a nemrég nyílt Cortex. Egyáltalán nem érzem hátrányos helyzetben magam szórakozás szempontjából sem azért, mert magyar vagyok. Egyaránt jól tudom érezni magam, ha szerb nyelvű környezetben vagyok magyarokkal. Bárhova szívesen megyek, ahol új dolgok vannak, és új ismerősöket szerezhetek. Ami a biztonságos szórakozást illetni, eddig nem keveredtem semmilyen konfliktusban, így nem terhelt semmilyen feszélyezettség. A barátaimnak sem szokott lenni semmilyen konfliktusa.

Nyitókép: Fotó: Ótos András