2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS

Nem született gól az első felkészülési mérkőzésen

Az Ohridban tartózkodó Spartacus labdarúgói lejátszották első felkészülési mérkőzésüket, amelyen gól nélküli döntetlent értek el a szintén szuperligás ivanjicai Javor ellen. A csapathoz kapcsolódó hír, miszerint három új játékost igazoltak le a Kék Galambok az elmúlt időszakban. A tapasztalt, 1985-ben született védő, Nenad Šljivić a kazahsztáni Tobol csapatából érkezett, a korábban a Spartacusban játszó középpályás, Slobodan Novaković az újvidéki Proleterből tért vissza a szabadkai csapatba, a csatár Ognjen Mudrinski pedig pályafutása során megfordult a Jagodina, a Crvena zvezda és a Bundesliga 2-ben játszó, Greuther Fürth együttesében is. A Spartacus a következő edzőmeccset a surdulicai Radnik ellen játssza.

Hétfő óta edzésben a Bácska

A II. liga északi csoportjában szereplő szabadkai Bácska 1901 labdarúgói február 1-jén, hétfőn elkezdték a felkészülést a bajnokság tavaszi idényére. Az edzés előtt a játékosokat Nemanja Simović, a klub elnöke köszöntötte.

– Egy olyan szervezett kollektíva részei vagytok, ahol mindenki pontosan tisztában van saját kötelezettségeivel. Fontos elmondani, hogy a klub nem tartozik sem a játékosoknak, sem a szakvezetésnek, amit manapság kevés egyesület mondhat el magáról. A bajnoki szünetben a pálya talaját még jobb állapotba hoztuk, a kapukra új hálót szereztünk be, néhány napja pedig szerződést írtunk alá, amelynek értelmében elektronikus eredményjelzőt helyezünk ki a pálya mellé – mondta Simović.

A csapatot a Bácsszentivánra (Prigrevica) szerződött Šveljo és a Versecre igazolt Radosavljev mellett Mihajlović, Popović, Sovilj és Kolundžić hagyta el, Vukoičić, Vukomanović és Vučković pedig a szabadkai piros-fehéreknél folytatja pályafutását. Tavasszal a fiatalok még több lehetőséget kapnak, habár az őszi idényben is többször előfordult, hogy a Bácska 1901 hét bónuszjátékossal futott ki a pályára.

– Az őszi idényt a negyedik helyen zártuk. Sokan úgy tartják, hogy néhány tapasztalt játékos távozásával gyengébbek lettünk, én viszont úgy gondolom, hogy a fiatalság lesz a legnagyobb erősségünk. Az, hogy a Bácska a bajnokság végén a harmadik, az ötödik vagy a nyolcadik helyen végez, annyira nem fontos. A fontos az, hogy mindannyian részt vegyetek a jó eredmények elérésében nemcsak a folyó, hanem a következő bajnokságban is – mondta a klubelnök.

Slobodan Kustudić, a Bácska 1901 vezetőedzője elmondta, hogy napi két edzést vezényel a játékosoknak, valamint a hathetes felkészülés alatt tíz edzőmérkőzést szeretnének lejátszani.

– Az első négy fordulóban háromszor pályaválasztók leszünk, és a hangsúlyt e találkozókra való felkészülésre fektetjük. Ez a három mérkőzés megmutatja, hogyan tovább. Ha jól zárjuk őket, akkor megcélozhatjuk akár a legelőkelőbb helyet is. Újdonság, hogy néhány, az I. ligában megfordult játékos egyénileg foglalkozik majd a fiatal labdarúgóinkkal. Attól függetlenül, hogy pár kulcsjátékos elhagyta a csapatot, remélem, hogy sikeres tavaszi idény előtt állunk – mondta Kustudić.