2024. április 19., péntek

Az együvé tartozás ereje újra jelen van

Az újvidéki magyarság az idén is megszervezte a városnapi ünnepi műsort, megemlékezve arról, hogy Mária Terézia 1748-ban ezen a napon nyilvánította szabad királyi várossá Újvidéket.

(Dávid Csilla felvétele)

(Dávid Csilla felvétele)

A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Szervezetének 15. alkalommal megszervezett ünnepségén vasárnap este az Újvidéki Színházban tiszteletét tette dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának delegációja: Sípos László városüzemeltetési és nemzetiségi tanácsnok, Lévai Jánosné képviselő és Győrfi Róbert külső bizottsági tag. A rendezvényen jelen volt Miloš Vučević Újvidék polgármestere és Kiss Gyula polgármester-helyettes, Pásztor István, a VMSZ elnöke, Vicsek Annamária köztársasági képviselő, mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Fehér László, a VMSZ Intéző Bizottságának tagja, valamint Erdély Lenke, a VMSZ Újvidéki Szervezetének elnöke.

– Mai ünnepségünk bizonyítja, hogy az együvé tartozás ereje újra jelen van, hiszen együtt ünnepelünk. Tudjuk, hogy újra és újra szükségünk van egymásra, az erős közösségre, és ezt a közösségépítést támogatják magyarországi és hazai vendégeink és önök, kedves újvidékiek, akik ma este megtiszteltek bennünket jelenlétükkel – intézte szavait Erdély Lenke a rendezvény közönségéhez.

A városnapi ünnepségen a hagyományoknak megfelelően két alkotó írását olvasták fel, ezúttal Balázs Attilára és Bordás Győzőre esett a választás.

Az ünnepséget Zima Krisztina csellista, az újvidéki Isidora Bajić Zeneiskola tanulója, valamint a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Cirkalom táncegyüttese tette színesebbé.

(Dávid Csilla felvétele)

(Dávid Csilla felvétele)