2024. április 19., péntek

Migránsok lehettek a kézigránátos támadók

Péntek hajnalban ismeretlenek kézigránátot dobtak a villingen-schwenningeni menekültszállóra. A helyi hatóságok „természetesen” azonnal bevándorlók elleni támadásról, idegengyűlöletről beszéltek. Mostanra azonban nyilvánvalóvá vált, nem németek az elkövetők, rivális bandák egymás közti leszámolásáról lehet szó.

Egy brit internetes portál írta meg szombaton, hogy a péntek hajnali kézigránátos támadás – a gránát egyébként nem robbant fel – tetteseit nem a németek, sokkal inkább a bevándorlók körében kell keresni. A német fősodratú média egészen eddig idegengyűlöletről, migránsok megfélemlítéséről beszélt a támadás kapcsán.

A végül tűzszerészek által megsemmisített robbanószerkezet azonban vélhetően a balkáni útvonalakon tömegével érkezett bevándorlók által kerülhetett Nyugat-Európába és a lap szerint egyébként is gyakorlat, hogy az egymással rivalizáló migránsbandák kézigránátokkal rendezik lakhatással kapcsolatos és egyéb nézeteltéréseiket. Erről egyébként Torsten Elofsson, a svédországi Malmő nemrégiben nyugállományba vonult rendőrfőnöke beszélt a portál munkatársának.

A német szövetségi igazságügyi miniszter, Heiko Maas mindenesetre megígérte, hogy az elkövetőket mihamarabb be fogják azonosítani és meg fogják büntetni.