2024. március 29., péntek

Hétfőn menesztik a védelmi minisztert?

A szerb kormányfő Dušan Vujović pénzügyminisztert bízta meg a védelmi tárca ideiglenes vezetésével

A Večernje novosti tudomás szerint Aleksandar Vučić szerb kormányfő aláírta Bratislav Gašić védelmi miniszter leváltásáról szóló javaslatot és továbbította azt a Szerbiai Képviselőházba, majd Dušan Vujović pénzügyminisztert bízta meg a védelmi tárca vezetésével az új miniszter kinevezéséig.

A lap szerint ez a javaslat lehet az egyik témája a hétfőre bejelentett rendkívüli parlamenti ülésnek. A szerb kormányfő pénteken arról beszélt, hogy Bratislav Gašić védelmi minisztert a hónap végéig felmentik tisztsége alól. Hozzátette, hogy 15 nappal a védelmi miniszter felmentése után derül majd ki, hogy ki lesz az új tárcavezető. 

Mint ismeretes Gašić Trstenikben megtartott tavaly decemberi sajtótájékoztatóján a B92 újságírónője leguggolt a miniszter számára felállított mikrofon előtt, hogy ne takarja el a mögötte álló kamerák elől a minisztert, aki ennek láttán odavetette: „Szeretem azokat az újságírónőket, akik ilyen könnyen térdre ereszkednek.” Gašić később bocsánatot kért mind az érintettől, mind pedig a közvéleménytől.