2024. március 28., csütörtök

Az idén is torkoskodhatunk

Folyamatosan bővül a 11. Torkos Csütörtökre jelentkező éttermek listája. A Magyar Turizmus Zrt. néphagyományra épülő gasztronómiai keresletélénkítő akciója, a Torkos Csütörtök idén február 11-én várja az éttermi kultúra iránt érdeklődőket. Ilyenkor mindenki fél áron próbálhatja ki a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében. Kiváló alkalom ez arra, hogy a vendéglőbe járók fél áron keressenek maguknak új törzshelyet, vagy visszatérjenek kedvenc vendéglőik egyikébe és ott fedezzenek fel új ízeket.

Az idén először az alkoholtartalmú italokat nem lesz kötelező fél áron adni, azonban minden másra, a teljes étel- és alkoholmentes italfogyasztásra továbbra is 50%-os kedvezményt kell adniuk a csatlakozó vendéglátóhelyeknek. A feltételtől pozitív irányba természetesen eltérhetnek, vagyis továbbra is nyújtható az alkoholtartalmú italokat is magában foglaló teljes számla végösszegéből 50%-os kedvezmény, de ez immár nem kötelező.

Az éttermi kínálat az elmúlt évek során évről évre szélesedett: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig országszerte több száz étterem közül választhattak az érdeklődő ínyencek.

A Torkos Csütörtök idén egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016” tematikus programsorozat nyitánya is lesz.