2024. március 29., péntek
ÉV SPORTOLÓJA

Tarolt a teke

Óbecsén megválasztották a tavalyi év legjobb sportolóit, csapatait és sportklubját

Két tekéző vitte el az abszolút győzelmet az évsportolója-választáson Óbecsén: Lukács Hermina, a bácsföldvári Vojvodina Tekeklub tagja és Molnár Szebasztián, a Bečej Tekeklub tagja vehette át a község legjobb sportolójának járó serleget. Mindketten remekeltek a tavalyi kadét-világbajnokságon: Hermina négy érmet nyert Németországban (egyéniben és Marko Antićtyal vegyes párosban aranyat, csapatban ezüstöt és kombinációban bronzot), míg Szebasztián aranyérmet nyert párosban ugyancsak Marko Antićtyal. Lukács Hermina emellett jelenlegi klubjával, a szabadkai Pionírral országos bajnokságot is nyert.

A bácsföldvári Vojvodina Tekeklub is átvehetett egy serleget, övé lett a legjobb női csapat. Bácsfölváron működik a legeredményesebb sportszervezet is, ez a Vojvodina Asztaliteniszklub, de Péterrévére is került elismerés, ugyanis a faluban működő karateklub férficsapata bizonyult a legjobbnak.

Az ünnepségen posztumusz életműdíjat ítéltek a péterrévei Nagy Zoltánnak, Milan Kaćanskit (Vojvodina Tekekub) 25 éves edzői munkájáért jutalmazták, az óbecsei Sági Ferenc esetében pedig a női kosárlabda fejlesztése érdekében végzett munkát értékelték, amiért életműdíjban részesült. Földesi István (BPS Karateklub, Péterréve) lett a legjobb edző, Biljana Vukas és Saša Bakić pedig sportmunkásságukért kaptak elismerést.

Az elismerésekért egyébként a klubok jelölik csapataikat és egyéni versenyzőiket, de a községben működő mintegy negyven klubból csupán egytucatnyi nevezett be a címekre és szoríthatott a jelöltjeiért – egyes sportszakértők szerint emiatt több esélyes is lemaradt a lehetőségről.

A díjazottak

Fiatalabb serdülők: Radmila Tominjak (Vojvodina Asztaliteniszklub, Bácsföldvár) és Nikola Jovićević (Bečej Karateklub).

Serdülők: Hasznosi Tóth Karolina (Bečej Úszóklub) és Benkő Ákos (Vojvodina Asztaliteniszklub, Bácsföldvár);

Kadétok: Jovana Borđoški (BPS Karateklub, Péterréve) és Molnár Szebasztián (Bečej Tekeklub);

Ifik: Nevena Kosanović (BPS Karateklub, Péterréve) és Karácsonyi Szebasztián (Bečej Íjászklub);

Felnőttek: Lukács Hermina (Vojvodina Tekeklub, Bácsföldvár) és Hasznosi Tóth Csongor (Bečej Úszóklub).

Az év sportolói: Lukács Hermina és Molnár Szebasztián.