2024. április 24., szerda

Vass Tibor (VSZL): Ne manipuláljanak a statisztikával!

Čedomir Janjić Nagybecskerek polgármestere minap közölte, hogy a több száz új munkahely megnyitásának köszönhetően a városban 8,2 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma. Ez szerinte az elmúlt másfél évtized rekordja. Erre a nyilatkozatra reagálva tegnap Vass Tibor, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga nagybecskereki képviselője kijelentette, hogy a helyi hatalomnak inkább a beígért beruházások megvalósításával kellene foglalkoznia a kimutatások manipulálása helyett.
A ligások szerint a haladók által vezetett hatalom félrevezeti a város közvéleményét, hiszen a munkanélküliség valójában nem is csökkent. Egyrészt mert nincs nyilvántartásba véve mindegyik munkanélküli, megváltozott a munkanélküliség kimutatásának a módszere, ráadásul pedig sokan távoznak külföldre. Közben olyat is hallani, hogy a munkanélkülieknek azt sugallják, hogy csak akkor jelentkezzenek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat hivatalában, ha egészségügyi biztosításra van szükségük.
A VSZL szerint a valós életben azt tapasztalni, hogy a városban egyre több család egzisztenciája kerül veszélybe, mind több a szegény. A legveszélyeztetettebbek a fiatalok és azok az ötven éven felüli személyek, akik munka nélkül maradtak. Ez utóbbiak munkát nem kapnak, a nyugdíjaztatási korhatárt pedig még nem érték el.