2024. április 16., kedd

Segítsünk Kancsáréknak!

A bogarasi család szinte mindent elveszített egy tűzeset során – Kancsárék egy fizetésből élnek, s most nem tudják, mit tegyenek

Az egy héttel ezelőtti pénteket a bogarasi Kancsár család fekete betűkkel fogja feljegyezni. Családi házuk nagy része teljesen leégett, s csak a vak szerencsének köszönhetik, hogy személyi sérülés nem történt.

Évekig szépítgették a családi fészket, s az most a tűz martalékává vált (Lakatos János felvétele)

Évekig szépítgették a családi fészket, s az most a tűz martalékává vált (Lakatos János felvétele)

Az éjszaka során a tűz vélhetőleg a kéménytől terjedt el a nádszigetelésű plafonon, s csak a reggeli órákban lobbant be. A család legfiatalabb tagja iskolába készült, amikor arra lett figyelmes, hogy valami ropog. A családfő ekkor kinézett, s az udvarról látta, hogy a ház hátsó része már lángokban áll. Rögtön riasztották a tűzoltókat, s a helyszínre érkező gunarasi és topolyai tűzoltók megfékezték a tüzet. A konyhát és egy szobát sikerült megmenteniük, de a ház nagy része leégett, a gyermekszobában a plafon is beszakadt. A helyiségekben a teljes berendezés, az ablakok és ajtók tönkrementek, a falak megrepedeztek, s még a család éléskamrája is a tűz martalékává vált.

A tűzeset különösen súlyosan érintette a kétgyerekes Kancsár családot, hiszen szerény körülmények között élnek. Kancsár Attila családfő a pobedai mezőgazdasági vállalatban dolgozik, és ő az egyetlen kenyérkereső a családban, de fizikai munkásként az ő keresete is igen szerénynek mondható.

A közösség rögtön a család segítségére sietett, egy falubelijük, Horváth Gábor befogadta a szerencsétlenül járt családot, a gunarasi helyi közösség faanyagot vásárolt a tetőszerkezethez, a pobedai vállalat pedig a cserepet. A segítségnek köszönhetően a tető helyreállítása már megkezdődött, de emellett még hátramaradt a plafon és a kiégett helyiségek rendbetétele, valamint a berendezés pótlása. Kancsárék az egy fizetésből nem tudják mindezt megoldani, ezért minden jószándékú ember segítségére számítanak. Ha valaki támogatni szeretné a szerencsétlenül járt családot, a 105000040910150057 (Kancsár Attila) számlaszámon megteheti ezt. A család emellett mindennemű segítséget szívesen fogad.