2024. április 19., péntek

Nékem csobolyócsobbanás

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete Nékem csobolyócsobbanás címen ünnepi műsort állított össze a magyar kultúra napjára. A verses, zenés összeállításban az egyesület kishegyesi és bácsfeketehegyi tagjai első alkalommal léptek fel közösen.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

A műsort csütörtökön mindkét helységben bemutatták, 17 órától a kishegyesi általános iskola galériájában, 19 órától pedig a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban. A produkciót Barta Júlia és Molnár Krekity Olga állították össze, valamint Molnár Krekity Olga rendezte. A rendező arról számolt be lapunknak, hogy relatíve rövid idő állt rendelkezésükre, hogy összeállítsák a műsort.

– A gyerekektől jött az ötlet, hogy a meglévő repertoárból állítsunk össze egy műsort. Azt mondtam, hogy ne legyen komor, mert mindig tragikusak vagyunk, hanem azok legyetek, akik vagytok, gyerekek, játékosak, pajkosak. Végül is a gyerekek nagyon ügyesen behozták a játékosat és a komolyat, a halál témájától a rügyfakadásig mindent, s nagy lelkesedéssel dolgoztak. Számomra ez azért volt külön nagy öröm, mert végre a kishegyesi és a bácsfeketehegyi versmondócsoport összefogott, és közösen készítettünk egy műsort. Külön dolgoztak a bácsfeketehegyiek, külön dolgoztunk mi, és végül az utolsó 10 napban összetettük a kettőt – számolt be Molnár Krekity.

Elmondható, hogy a produkció mindkét településen nagy sikert aratott. Fellépett: Bácsi Virág, Bede Anett, Bede Barnabás, Bede Borbála, Bede Ivett, Bede Noémi, Csabai Annabella, Erdei Anna Dorka, Gál Flóra, Kanyó Natália, Kőműves Csenge, Major Lili, Molnár Anna, Paulyuk Jenifer, Szabó Némedi Róbert, Szabó Rebeka, Szőke Rebeka, Vajda Noa Pálma, Vanka Réka és Virág Anna. A műsort a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola és a Feketics Művelődési Egyesület támogatták.