2024. március 29., péntek

Soros: Trumpnak esélye sincs

Soros György szerint Donald Trump ingatlanmágnásnak esélye sincs arra, hogy elnökké válasszák. A magyar származású amerikai pénzügyi szakember a davosi Világgazdasági Fórumon amondó volt, hogy „félelemkeltésével” Trump az Iszlám Államnak tesz szívességet. Soros úgy véli, Trump népszerűsége ahhoz fog vezetni, hogy a demokraták jelöltje – aki szerinte Hillary Clinton lesz – földcsuszamlásszerű győzelmet arat.

A Davosban összegyűlt pénzügyi elit kínosnak, hihetetlennek és veszélyesnek tartja a republikánusok körében vezető Trumpot, s bár a legtöbben továbbra is úgy vélik, az ingatlanmágnás bedobja a törölközőt, mielőtt a párt kiválasztja jelöltjét, mégis egyre többen vannak, akik már nem tartják elképzelhetetlennek, hogy végül ő induljon az elnöki székért.

Eric Cantor korábbi republikánus vezető szerint Trump „nem komoly”, viszont elképesztően jól építi saját imázsát, és mozgósítja a választók rejtett haragját. „A Trump-láz nem fenntartható folyamat, és nem fog győzelmet hozni a jelöltnek” – vélekedett Cantor.

Arianna Huffington, a Huffington Post híroldal vezetője kifejtette, lapja korábban a szórakoztató rovatba „száműzte” Trumpot, nem tartották komoly politikusnak, ám ezen változtattak, amikor Trump kijelentette, hogy egyetlen muszlimot sem szabad beengedni az Egyesült Államokba. „Túl veszélyes lett, hogy figyelmen kívül hagyjuk” – magyarázta Huffington.