2024. április 25., csütörtök

Közgyűlés a Rozettában

Tisztújító közgyűlést tartott Zentán a Rozetta Kézművestársaság. Az összejövetel kezdetén Nagy Abonyi Ágnes elnök ismertette az egyesület tavaly megvalósított programját, és szólt az idei tervekről is.

A „rozettások” az idén is részt szeretnének venni azokon a helyi és környékbeli eseményeken, amelyeken eddig is jelen voltak, mint például a Hagyományaink ünnepe, a birkanyíró verseny, a Mosolytenger Gyermekfesztivál, a Tiszavirág Fesztivál, a nyári tábor Ludason, Zenta város ünnepe, Aranykapu-vásár, Karácsonyi kavalkád stb. Megtartják a saját rendezvényeiket is, a húsvéti és a Mikulás-napi vásárt, a nyári és téli szünidei táborokat, gyermekfoglalkozásokat.

Azok, akik hagyományos ajándéktárgyakat szeretnének vásárolni, továbbra is megtalálják őket minden hónap első vasárnapján a zentai vásár kézművesutcájában. A Rozetta Kézművestársaság műhelye a Népi Technika épületének udvarában található. Itt várják minden hónap első hétfőjén – a téli időszakban 15 órától – a foltvarrás, a második hétfőn a hímzés és a szövés, a harmadikon pedig a nemezelés iránt érdeklődőket.

A közgyűlés döntése értelmében a civil szervezet elnöke a következő négy évre is Nagy Abonyi Ágnes maradt, az alelnök Rácz Szabó Tibor, a titkár Rúzsa Mária, a pénztáros Horváth Mária. A vezetőség további tagjai: Kalmár Piroska, Szép Judit, Szarvák Anikó, Sok Kornélia.