2024. április 26., péntek
MAGYARKANIZSA

Új autó a szociális központnak

Tegnap Magyarkanizsára látogatott Csikós László, a Munkaügyi, Foglalkoztatási és Szociális Minisztérium államtitkára, aki felkereste a szociális központot, amelynek egy új személygépkocsit adott át. Az államtitkár úr elmondta:

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

– A minisztériumunk a tavalyi év végén húsz gépkocsi vásárlását tette lehetővé a szerbiai szociális központok számára. Ebből a kontingensből kilenc jármű vajdasági községekbe került, köztük Magyarkanizsára is. Nagy örömömre szolgál, hogy én adhatom át az intézmény igazgatónőjének az új jármű kulcsait, aminek a használatához és a munkájukhoz sok sikert kívánok.

– December végén kaptuk meg a gépkocsi beszerzéséhez szükséges 1,5 millió dinárt, valamint még 600 000 dinárt a szociális központ zavartalan működéséhez szükséges egyéb eszközök és felszerelés vásárlására. Az autó vásárlásakor a takarékosságra és a biztonságra törekedtünk. A minisztérium már tavaly is nagy hangsúlyt fektetett a szociális központ támogatására. Korábban főleg az önkormányzattól kaptunk támogatásokat anyagi eszközök beszerzésére – mondta a Barát K. Tímea, a magyarkanizsai szociális központ igazgatónője.