2024. április 16., kedd
SZENTTAMÁS

Szégyenteljes lopás

Hétfőről keddre virradóra ismeretlen tettesek teljesen kiürítették a szenttamási Vuk Karadžić Általános Iskola raktárhelyiségeit. Az összes élelmiszer, valamint higiéniai szerek mellett ellopták az intézmény teljes hangosítását is.

Julkica Popović, az intézmény igazgatója elmondta, a szégyenteljes lopást az iskola szakácsnője fedezte fel, aki reggel fél 6-kor érkezett a munkahelyére. Miután értesítette az igazgatónőt, az pedig a rendőrséget, a járőrök néhány perc alatt a helyszínre érkeztek. A helyszíneléskor kiderült, a tettesek az udvar felőli ajtón jutottak be először az élelmiszerraktárba, majd pedig a többi raktárhelyiségbe. Az élelmiszerraktár tele volt, tekintettel, hogy az iskola konyháján nemcsak az itteni diákok számára készítenek napi két-két adag főtt ételt, hanem az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény ovisai számára is itt főzik az ebédet. Utóbbi intézmény pedig egészen májusig bekészítette a szükséges élelmiszert. A tettesek teljesen kiürítették a hűtőket, a mélyhűtőket, és elvitték az összes lefagyasztott húst, kolbászt, konzervet, mintegy 60 kg burgonyát, az összes étolajat, tejet, eurókrémet, lekvárt, mintegy 40 kg száraztésztát stb.

Ellopták a gyerekek számára bekészített élelmiszert. Ennyire mélyre süllyedtünk, hogy a gyerekektől kell lopni – mondta elkeseredve az igazgatónő. Hozzátette, nemcsak az élelmiszert, hanem a többi feltört raktárból is mindent elvittek, ami a kezük ügyébe került. Magukkal vitték az iskola komplett hangosítását, a keverőpultot, mikrofonokat, állványokat, kábeleket, az asztalterítőket, törölgetőket, mosóport, a vasalót...

Julkica Popović elmondta, a lopás ellenére a gyerekek kedden sem maradtak ebéd nélkül. Az ovisok számára az egyik helyi étterem főzött, az iskola pedig azonnal vásárolt élelmiszert. Amint vége lett a helyszínelésnek, a diákok kaptak főtt ételt.

A rendőrség nyomoz az elkövető(k) után.