2024. április 19., péntek
TENISZ

Novak–Roger az elődöntőben

Novak Đoković a 19 éves koreai tehetséggel, Hjeon Csunggal kezdi meg a címvédést Melbourne-ben, és a sorsolás úgy hozta, hogy az elődöntőben Roger Federerrel találkozhat. Ha a legmagasabban rangsoroltakkal játszik, Đoković a 2. fordulótól a negyeddöntőig Ivan Dodiggal, Andreas Seppivel, Gilles Simonnal és Kej Nisikorival találkozik. Federer a negyeddöntőben Tomáš Berdychhel mérkőzhet, a másik ágon pedig a WawrinkaNadal és MurrayFerrer negyeddöntők lehetségesek.

A hétfőn kezdődő tornán még hét szerbiai és egy magyar lép fel, és csatlakozhat hozzájuk a selejtezőből Ivana Jorović is, aki ma hajnalban a tábláért mérkőzhetett.

Viktor Troicki a spanyol Daniel Muñozzal kezd, Dušan Lajović az amerikai Sam Querrey-t, a sérülésből felépült Filip Krajinović pedig a szintén amerikai Denis Kudlát kapta. A nőknél Jelena Janković sorsolása a legkedvezőbb, hisz a szlovén Polona Hercoggal kezd, majd a holland Kiki Bertens és a svájci Bacsinszky Tímea következik. Ana Ivanović az ausztrál Tammi Pattersonnal kezd, második ellenfele pedig a Gajdošová néven sokkal ismertebb Jarmila Wolfe. Bojana Jovanovski a rajtfordulóban a francia Alizé Cornet-vel, Aleksandra Krunić a kanadai Eugenie Bouchard-ral, Babos Tímea pedig a brit Heather Watsonnal játszik. A nőknél az eszményi negyeddöntőben S. WilliamsSarapova, A. RadwanskaKvitová, MuguruzaKerber és HalepV. Williams lenne a párosítás.

Ivana Jorović a selejtező 2. fordulójában váratlanul könnyen múlta felül a kínai Csang Kaj-csent, így az éjjel a főtábláért a 23 éves és a ranglistán 105. amerikai Nicole Gibbsszel mérkőzhetett. Jorovićot, aki a naprakész listán 176., az esetleges győzelem a ranglista 172. helyére emelné.

Troicki tegnap két meccset nyert Sydney-ben, hisz a francia Nicolas Mahut után az orosz Tejmuraz Gabasvilit is legyőzte, így ma a döntőben alkalma lesz visszavágni a bolgár Grigor Dimitrovnak a múlt heti brisbane-i vereségért.

Jól kezdte az évet a magyar Bondár Anna is, aki Antalyában a szlovén Nastja Kolar elleni győzelmével elődöntős lett, s ma a zárómeccs jogáért a brit Tara Moore-ral vagy a bolgár Viktorija Tomovával játszik.