2024. április 20., szombat

Saját udvarában vertek félholtra egy vétlen férfit Szabadkán

A szabadkai rendőrség csütörtökön minősített gyilkosság kísérletének alapos gyanújával hét személyt tartóztatott le Szabadkán, egy fiatalkorú ellen pedig bűnvádi feljelentést tett az illetékes ügyészségen.

A rendőrség közleménye szerint ügyészi rendelet nyomán 48 órás vizsgálati fogságba helyezték az 1996-os születésű M. B. P.-t, az 1993-as születésű S. L.-t, az 1994-es születésű M. P.-t, az 1996-os születésű M. S.-t, az 1997-ben született S. N.-t, az 1996-ban született O. P-t és az 1993-as születésű L. T.-t. Az őrizetbe vett személyek mindegyike szabadkai lakos. A nyolc személyt azzal terhelik, hogy szerdán, a pravoszláv szilveszter estéjén megtámadtak az 55 éves Z. B.-t, és életveszélyes sebesüléseket okoztak neki. A támadók eltörték a férfi koponyacsontját, lábait és a bordáit, valamint gerincsérüléseket is okoztak neki. A gyanúsítottakat a törvényes határidőn belül a szabadkai felsőbb ügyészségen kihallgatják, illetve bűnvádi feljelentést tesznek ellenük, közölte a rendőrség.

A subotica.com-nak az áldozat felesége megerősítette, hogy házuk udvarában verték meg a férjét. Szavai szerint férje kiment kinyitni számára a kaput, és ekkor beszaladt a menekülő férfi, aki bezárkózott a házukba, ezután megérkeztek a támadók is, és félholtra verték a férjét.