2024. április 23., kedd

A törökbecsei egészségház tartományi támogatást nyert

Nenad Stanković energia- és ásványi anyagügyi tartományi titkár decemberben írta alá azokat a szerződéseket, amelyek vissza nem térítendő támogatást biztosítanak farmok energiaprojektumaira, valamint vajdasági közintézmények kazáncseréjére. Ez utóbbi nyertesek közé tartozik a törökbecsei egészségház is. Anđelka Korovljev igazgatónő elmondása szerint az aláírt szerződésnek köszönhetően az intézmény másra, például a betegszállításhoz szükséges benzinre tudja majd költeni a gázfűtésen megspórolt pénzt.

A támogatásnak köszönhetően több pénzt fordíthatnak majd a betegszállításra Törökbecsén (Fotó: Fehér Rózsa)

A támogatásnak köszönhetően több pénzt fordíthatnak majd a betegszállításra Törökbecsén (Fotó: Fehér Rózsa)

A titkárság első pályázatán földművesszövetkezetek, regisztrált mezőgazdasági és állattenyésztési vállalkozások indulhattak, és az értékelés után kilenc sikeres projektum 35 millió dinárt kapott. A második pályázatra több mint nyolcmillió dinárt szánt a titkárság, és három közintézmény nyert rajta támogatást, amelyeknek június 30-áig kell megvalósítaniuk a terveiket.

Nenad Stanković bejelentette: a tavaly meghirdetett pályázatokra az idén is számítani lehet, de azok értékét össze kell hangolni a tartomány idei költségvetésével.