2024. április 18., csütörtök

Megújult a Százszorszép épülete

Törökfaluban átadták a felújított művelődési házat

Bilicki Zoltán adai polgármester és Nagy Rózsa, a helyi Százszorszép Művelődési Egyesület elnöke péntek este ünnepélyesen átadta Törökfaluban az egyesület teljesen felújított és új arculatot kapott székházát.

A törökfalui egyesület székháza új arculatot kapott (Csincsik Zsolt felvétele)

A törökfalui egyesület székháza új arculatot kapott (Csincsik Zsolt felvétele)

A renoválási munkálatok 3 millió dinárba kerültek, amelyet Ada község önkormányzata finanszírozott. Az elmúlt év őszén megkezdett munkálatok során felújították a tetőszerkezetet, valamint új cserép és csatorna került az épületre, illetve új ablakokat és ajtókat szereltek be, rendbe tették a mennyezetet, valamint kívül-belül bemeszelték a létesítményt.

Ada község önkormányzatában megtudtuk, hogy a felújítási munkálatokat az épület rossz állapota, valamint az energiatakarékosság indokolta. Az épületben ugyanis a művelődési egyesület előtt üzlethelyiségek működtek, ezért nagy kirakatablakokat szereltek föl rá, emiatt a helyiségeket nem lehetett felfűteni. A felújítás során ezeket a kirakatokat kisebb méretű ablakokra cserélték le.

A törökfalui Százszorszép Művelődési Egyesület székházának felújítása nemcsak az egyesület számára fontos, hanem az egész falunak, mivel Törökfaluban nincs másik olyan létesítmény, ahol a különféle közösségi vagy magán-összejövetelek és rendezvények méltó módon megtarthatók lennének. A művelődési egyesület keretében működő asszonykórus, gyermek-, tánc- és énekcsoport mellett ezért más szervezetek és magánszemélyek is használhatják az épületet különféle rendezvények lebonyolítására.