2024. március 29., péntek
ADA – BALOG BÉLA-EMLÉKTORNA

A Cvitko Trans a győztes

Az adai Cvitko Trans győzelmével ért véget 2015/16-os Balog Béla-emléktorna, amelyet a községi sportközpont szervezett Ada község önkormányzatának támogatásával. A döntőben telt ház előtt az adai Cvitko Trans együttese fordulatos mérkőzésen 5:4 arányú győzelmet aratott az óbecsei Čajkini Asovi csapata felett. A finálé már az első félidőben eldőlni látszott az óbecsei csapat javára, amely nagyon jól kezdte a meccset, hiszen már a harmadik percben 2:0-ra vezettek Bojan Ćulum és Rigó Ervin találatával. Majd a félidő második felében betalált Ognjen Đuričin is, aki ezzel három gólra növelte a Čajkini Asovi előnyét. A Cvitko Transnak a szünet előtt csak Sárközi Krisztián találatával sikerült szépítenie. A második félidőt ismét az óbecsei csapat kezdte jobban, amely Slavoljub Dabižljević találatával már 4:1-re is vezetett. A hajrában viszont a Cvitko Trans megfordította a mérkőzést. Előbb Mihalecz Sándor két, valamint Strahinja Vidosavljević egy góljával egyenlített az adai csapat. Majd a mérkőzés utolsó perceiben Pekó Csongor büntetőjét még sikerült hárítani az óbecsei együttes kapusának, de a 39. percben Branislav Prijović lövését már nem, aki ezzel megszerezte a győztes gólt a Cvitko Transnak.

A bronzmérkőzés a szabadkai Kraljevina Srbija VV Vlahović és a nagykikindai Caffe Kod Debelog között a gól nélküli első félidő után 2:2-es döntetlennel ért véget. A büntetőpárbajt végül a Caffe Kod Debelog csapat nyerte meg 3:1-re. A zárónap díszvendége volt Magyarországról Szász Kitti négyszeres freestyle focivilágbajnok, aki a döntő előtt tartott látványos bemutatót az adai sportcsarnok közönségének, majd a helyi AFK Labdarúgóklub legifjabb játékosait is igyekezett néhány trükkre megtanítani.

A kispályás focitorna végén kiosztották az elismeréseket a dobogós csapatoknak és a legjobb játékosoknak. A legjobb kapusnak járó plakettet, valamint az egykori kapus, Balog Béla fiának 10 000 dináros felajánlását Boško Krstić (Caffe Kod Debelog) vehette át. A legjobb játékosnak Pekó Csongort (Cvitko Trans) választották meg, a torna gólkirálya Ognjen Đuričin lett 11 találattal. A díjazott játékosoknak a Balog család képviseletében Szécsényi Krisztián adta át a plaketteket. A dobogós csapatoknak a serleget és pénzutalványt Körtvélyesi Tícián, a községi sportközpont igazgatója és Kabók Edekon, az AFK elnöke nyújtotta át. Az első helyezett csapat díja 220 000 dinárt volt, a második helyezetté 60 000 dinár, a harmadik helyezett együttes 40 000 dináros jutalomban részesült.