2024. április 20., szombat
ASZTALITENISZ

Több mint négyszáz benevezett

Ötvenhat ország 414 játékosa nevezett az asztaliteniszezők budapesti World Tour-versenyére, amelyet január 20. és 24. között rendeznek meg a Tüskecsarnokban. A magyar szövetség honlapjának híre szerint a sportági nagyhatalmat. Kínát ugyan csak egy játékos képviseli majd, de nagy játékosokból így sem lesz hiány. Női egyesben két japán szerepel a kiemelési lista elején, a világranglistán negyedik Fukuhara Aj és a nemzetközi szövetség rangsorában ötödik Isikava Kaszumi. A harmadik kiemelt a szingapúri Feng Tien-vej lesz, a negyedik pedig a mindössze 15 éves Ito Mima Japánból.

A férfiaknál a világranglistán nyolcadik portugál Marcos Freitas az első kiemelt, de indul a magyar fővárosban a 2009-es egyéni Európa-bajnok, a dán Michael Maze és a horvátok veterán játékosa, a 46 éves Zoran Primorac is. A budapesti World Tour-verseny a tavalyitól eltérően már nem challenge, hanem major besorolású, azaz eggyel magasabb kategóriába került, és 70 ezer dollár lesz az összdíjazása.

A magyarországi versenyen több mint 40 játékos képviseli majd a hazai színeket.

A szerbiai versenyzők közül heten jelezték részvételüket (Marko Jevtović, Aleksandar Karakašević, Ilija Majstorović, Nagy Némedi Valentin, Pető Zsolt, Vladimir Radonjić, Nikola Strugarević), a férfiaknál a 32 kiemelt közé csak Karakašević (82.) került, míg a magyarországi játékosok közül Jakab János (118.) és Kosiba Dániel (129.) kapott helyet a főtáblán. A nőknél Szerbiából heten neveztek be (Erdélyi Annamária, Fehér Gabriella, Fenyvesi Anna Zsófia, Makszuti Anetta, Aleksandra Savić, Andrea Todorović, Truzsinszki Viktória), s közülük mindenki a selejtezőben indul. A magyarországi versenyzők közül Póta Georgina (32.) és Madarász Dóra (100.) szerepel a 32 kiemelt között.