2024. április 19., péntek

Földi László szerint terrortámadás történt szilveszterkor

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint a szilveszteri molesztálásokkal megtörtént a szervezett terrortámadás, amelytől az európai terrorelhárítás tartott.

„Összehangolt terrortámadástól tartott Európa, ezen azonban túl vagyunk, december 31-én ugyanis megtörtént. Egy szervezett, több helyszínen végrehajtott terrortámadás történt” – jelentette ki Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette: 2016 erről fog szólni, ha „nem vagyunk észnél”.

AZ ÖSSZEHANGOLT TERRORTÁMADÁS STRATÉGIÁJA

Felhívta a figyelmet: azt szokták felhozni a migráció védelmében, hogy nem is a migránsok követik el az atrocitásokat, hanem azok, akik már Európában születtek, másod-, harmadgenerációs muszlim fiatalok. De miért nem követtek el ezek atrocitásokat egy, két vagy öt évvel ezelőtt? – tette fel a kérdést.

Az inváziónak, a muszlim támadásnak a lényege pontosan az, hogy erőre kaptak azok az egyébként frusztrált állapotban lévő muszlim fiatalok, akik Európát nem hazájuknak, hanem ellenségnek tekintik. Ráadásul az Iszlám Állam, valamint a beáramló muszlim katonák erre buzdítják őket. Vagyis úgy érzik, van egy erő mögöttük, és ez predesztinálja őket arra, hogy bármit megtegyenek – magyarázta a szakember.

A probléma az, hogy az összehangolt terrortámadás stratégiáját nem akarjuk megérteni. Ennek a lényege pedig az, hogy háború van, amikor minden módszer feltételezhető az ellenség részéről. Párizsban gyilkolnak, Kölnben pedig molesztálnak. A kettő között semmiféle különbség nincs abból a szempontból, hogy a terrortámadás lényege az elrettentés, a megfélemlítés. Az, hogy szétverjem azt, ami normálisan és jól működik. Hogy milyen módszerrel teszem ezt, az már csak elvi kérdés – fogalmazott Földi László.

A LEGÁLIS BEVÁNDORLÁS A MEGOLDÁS

A szakértő szerint „egyszerű a megoldás” a kialakult helyzetre: mind az egymillió embert, aki illegálisan érkezett Európába, „el kell távolítani”, és csak legálisan érkezhetnek migránsok, hogy nyomon lehessen követni őket. „Mert az illegális érkezésnek a lényege – és ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy kétéves gyermekről, vagy aggastyánról beszélünk –, hogy nem tudjuk beazonosítani őket, így pedig a hatóság nem tud védekezni velük szemben” – érvelt a szakértő.

Azért nem lehet megakadályozni a december 31-ikéket, mert nem tudjuk, hogy kikről van szó. Kölnben ezer ember volt szilveszter éjszakáján, ebből 16-ot azonosítottak. A maradékot nem fogják utolérni, mert nem tudják, hogy kik ők – szögezte le.

„MAGYARORSZÁG A KERÍTÉSSEL IDŐT NYERT”

Földi László a Magyar Időknek nyilatkozva a magyar terrorfenyegetettségről is véleményt mondott. Bár a kerítés építésével csatát nyert Magyarország, háborút azért egyáltalán nem nyert. A szakértő szerint azok az erők, amelyek jelen pillanatban még Nyugat-Európában vannak, ha szorul a hurok körülöttük, áttehetik a székhelyüket oda, ahol kisebbnek gondolják az elhárítás erejét, akár Magyarországra is.

– A kerítéssel időt nyertünk, de nem nyertük meg a háborút, mert továbbra is ki vagyunk téve egy támadás veszélyének – nyilatkozta lapunknak Földi László biztonságpolitikai szakértő a kölni eseményekkel összefüggésben.

„Rövid távon nem kell tartanunk a kölni erőszakos eseményektől, mert nálunk nincsenek tömegesen menekültek, de az számunkra is figyelmeztető jel, hogy a csoportos erőszak szervezett volt” – tette hozzá az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója.