2024. március 29., péntek

A rendőr mindig is verte a feleségét

Az elmondások szerint a bogatići rendőrállomás munkatársai tudták, hogy kollégájuk bántalmazza feleségét, aki szintén a kollégájuk volt

Egyre több részlet derül ki a bogatići rendőrállomáson múlt héten történt incidensről. Az áldozatnak, Milica Kostićnak, akit továbbra is a kórházban ápolnak, állítólag házasságának kezdetétől el kellett viselnie férje, Miloš Tadić, pszichikai és fizikai bántalmazását. Milica a helyi rendőrállomáson dolgozik hivatalnokként, férje pedig ugyanitt volt rendőr. A rendőrállomás munkatársai tudtak a bántalmazásról, legalábbis ezt mondta a munkatársak egyike Milica édesapjának.

Állítólag arra is volt példa a múltban, hogy a házastársak szomszédai értesítették a rendőröket, hogy jöjjenek gyorsan, mert nagy ordítozás hallatszik a lakásból, az asszony pedig segítségért kiállt. Az elmondások szerint a cím hallatán csak egy rendőr ment a helyszínre, de nem „mert” bemenni a lakásba.

Egy másik alkalommal a férfi véresre verte az asszonyt – már az ajtó küszöbén is vér volt –, kibiztosította fegyverét és elkezdett visszaszámlálni, azt követően pedig le akarta lőni feleségét. Akkor az asszony édesapja akadályozta meg a tragédiát. A férfit ezt követően felfüggesztették a szolgálat alól, elvették szolgálati fegyverét, ugyanakkor a pszichológus három nappal később közölte, hogy nyugodtan vissza lehet adni Miloš Tadićnak a fegyvert. Ez volt az a pisztoly, amellyel a bogatići rendőrállomáson Tadić múlt héten rálőtt immár volt feleségére, valamint arra a rendőrre, aki védeni próbálta az asszonyt. Mindkét áldozat túlélte a támadást. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték.