2024. március 29., péntek

Újabb brutális gyilkosság

A páciens állítólag minden előzmény nélkül rántotta elő a konyhakést és leszúrta az egészségügyi nővért

Alig több mint huszonnégy órával a verseci mészárlást követően Šabacon Vukašin Vilotić a helyi egészségház munka-egészségügyi szakorvosának a rendelőjében leszúrta Ljubinka Popović (55) egészségügyi nővért, aki nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

A férfi elvágta az asszony fő nyaki ütőrét, így az áldozat rövid időn belül elvérzett, már a kórházban sem tudtak segíteni rajta.

A szemtanúk elmondása szerint a férfi azért ment az egészségházba, hogy gyógyszereket írasson fel magának. Az áldozat aznap a tolóablak mögött dolgozott, ő vette át a páciensek egészségügyi könyvecskéit. Amikor Vilotić megérkezett a rendelőbe, a nővér éppen szünetet tartott és a tolóablak mellett álldogált. A férfi minden előzmény nélkül előrántott egy konyhakést és többször is beledöfte a nővér nyakába. A szemtanúk szerint ezt követően a lehető legnagyobb nyugalommal közölte:” Én tettem! Beteg vagyok!” A férfit nem sokkal később a helyszínen tartóztatták le.

Az eddigi sajtóértesülések szerint Vilotić más bűncselekmény elkövetése miatt már ült börtönben. Azt, hogy akkor pontosan mi miatt ítélték el, nem derült ki.

Az egészségügyi minisztérium és a Szerbiai Orvosi Kamara mélységesen elítélték a történteket, valamint bejelentették, hogy napokon belül megalakul a munkacsoport, amelynek ezt és más, hasonló incidenseket kell kivizsgálnia.