2024. április 19., péntek

Nem csökken a kismamák járandósága

A készülő törvény csak a visszaéléseket kívánja kiküszöbölni

A készülő törvény nem csorbítja a kismamák egyetlen eddigi jogát sem, sokkal inkább megkönnyíti a jogosultak jogainak érvényesítését, áll a munkaügyi- és szociális védelmi minisztérium hét végén kiadott közleményében. A minisztérium az Autonóm Női Fórum korábbi közleményére reagált, amely szerint a tervezett változtatások hátrányos helyzetbe hozzák a kismamákat. A közlemény szerint nemhogy hátrányos helyzetbe kerülnek ezek a nők, hanem jobban járnak, ugyanis nem csak a szülési szabadságon megvalósított jövedelmüket számolják el a járandóság kifizetésekor, hanem az egészen a szülési szabadságra távozás dátumáig megvalósított alapbérüket.

A szülési szabadság továbbra is egy év marad (Molnár Edvárd felvétele)

A szülési szabadság továbbra is egy év marad (Molnár Edvárd felvétele)

– Újdonság a készülő törvényben a járandóság mértékének kiszámítása. Eddig az alapbért a holtmunka egy éves értékével növelték a járandóság kiszámításakor, az új jogszabály értelmében viszont a járandóság alapja az az összeg, amelyre fizette a vállalat a szociális biztosítást a szülési szabadságra távozást megelőző 18 hónapban – áll a közleményben.

A közlemény szerint keveseknek lesz kevesebb a járandósága a szülési szabadsága idején, mint amennyi volt az utolsó bére, amíg dolgozott. Azok számíthatnak kevesebb juttatásra, akik terhességük idején álltak munkaviszonyba vagy kevesebb mint 18 hónapot dolgoztak a szülési szabadságukat megelőzően, továbbá azok, akiknek terhessége idején jelentősen megnövelték a bérét. A közlemény szerint a rendelkezés bevezetésének célja, hogy megakadályozzák a fiktív munkaviszony létesítését, valamint a béremelést abban a periódusban, amikor tudomást szerzett a munkaadó a kismama terhességéről.

A készülő törvény bővíti a járandóságra jogosult kismamák körét is. „ Első alkalommal lesznek jogosultak azok a kismamák is a járandóságra, akik mezőgazdaságból élnek, akik saját vállalkozást folytatnak, valamint azok is, akik a szülési szabadságra távozást megelőzően 18 hónapon keresztül szerződéses munkaviszonyban voltak és időszakos munkát végeztek. A szülési szabadság számukra, függetlenül attól hányadik gyermeküket szülik, egy év.”— olvasható a közleményen.