Szerbiában is elindult a Netflix

dió

2016. január 6., 19:59 >> 2016. január 7., 17:34

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria 

A fix havidíj ellenében korlátlan filmezést és sorozatnézést kínáló Netflix népszerűségéről sokat elárul, hogy naponta 125 millió (!) órányi tartalmat néznek meg vele a felhasználók – abban a 60 országban, ahol elérhető a szolgáltatás.

A Las Vegasban zajló CES 2016 technológiai kiállításon kiderült, ebbe a körbe mostantól szinte az egész világ, vagyis 130 ország, így Szerbia is beletartozik.

A Netflixet úgy kell elképzelni, mint egy 0-24-ben rendelkezésre álló online videotékát, aminek kínálatát okostévén, számítógépen, mobiltelefonon és tableten keresztül is el lehet érni, havi előfizetési díj ellenében, aminek összege az USA-ban 9 dollár. A Netflix alapcsomagja Szerbiában havi 7.99 euróba kerül, ezért cserébe hagyományos tévés minőségben, és egyszerre csak egy gépen lehet korlátlanul nézni a kínálatban szereplő rengeteg filmet és sorozatot. A havi 9.99 eurós csomagban már mindezt egyszerre két eszközön és HD minőségben lehet megtenni, a 11.99 eurós prémium csomag pedig egyszerre négy eszközön teszi lehetővé akár 4K-s (Ultra HD felbontású) tartalmak nézését. Az első hónap ingyenes.

A Netflix  platform- és szolgáltatófüggetlen, nem kell hozzá tévés előfizetés, csomag, HBO Max Pack, csak egy internetelérés. Mindegyik csomagba beletartozik, hogy nem csak számítógépen lehet újtévézni, hanem androidos készülékeken (telefon + tablet), iPhone-on és iPaden, az arra alkalmas okostévéken, illetve játékkonzolokon is. A szolgáltatás lényege, hogy a nézni kívánt tartalmat nem kell letölteni, hanem azonnal elindítható a műsor, az adatfolyam élő netkapcsolattal folyamatosan biztosítja a mozizást.

Regisztrálni a https://www.netflix.com/rs/ oldalon lehet. A regisztráláshoz meg kell adni az email címünket, és jelszavat kell választanunk, majd következő lépésben a bank/hitelkártya számunkat és a hozzá tartozó adatokat kell megadnunk. Ezt követően a rendszer rákérdez, hogy milyen platformon kívánjuk nézni a tartalmakat, megadjuk, hogy hány személy nézi (gyerekek is) a tartalmakat, majd a személyre szabás érdekében ki kell választanunk három filmet, vagy sorozatot. Ezt követően már nézhetjük is a kiválasztott tartalmat, amelyekhez több szinkronhangból és feliratból isválogathatunk. Ma még nem volt sem szerb, sem magyar felirat a rendszerben, de az információk szerint hamarosan azokat is élesítik.

A cég terjeszkedésének egyik alapja, hogy olyan tartalmat szolgáltasson, amit másutt nem lehet megkapni, vagy csak jóval a netflixes sugárzás után. Jelenleg 36 saját gyártású, exkluzív sorozatuk van, ezek között drámák, vígjátékok, animációs sorozatok és gyerekműsorok is szerepelnek. Gyártanak dokumentumfilmeket és filmeket is, zenés műsorokat és stand-up különkiadásokat, ami pedig a jövőt illeti, az egészen elképesztőnek tűnik. 2016-ban a 36 már meglevő sorozat mellé érkezik 28 további újdonság, 2017-re ezek mellé 4, 2018-ra egy újabbat már bejelentettek és a sorozatok évadainak minden epizódját egyszerre teszik elérhetővé.

A Netflix gyakorlati haszna pedig a következő: ha valaki nem ragaszkodik az olyan exkluzív tartalmakhoz, amiket csak bizonyos csatornáktól, pl. az HBO-tól kaphat meg, az a csomagja mellé simán lemondhatja az extra szolgáltatást, mert a Netflix sorozat- és filmkínálata elképesztően gazdag. A filmek, sorozatok megállíthatók, és bármikor visszanézhetők, a applikáció pedig nyomon követi a szokásainkat, és ha hat belezős horrort nézünk meg egymás után, hetediknek már magától ajánl fel egy hasonlót.

Ahová a Netflix beteszi a lábát, a torrentezés, az illegális letöltés drasztikusan csökken. Minek kínlódni a letöltéssel, ha egy gombnyomással HD-ben jön a tartalom? Miért az én tárhelyem csökkenjen egy 10 évados sorozattal, amikor a tévében ott van, és bármikor, bárhonnan megnézhetem?


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége