2024. március 29., péntek

Bajatović nem jól vezeti a Srbijagast

Tavaly 40 százalékkal nőtt a közvállalat vesztesége

Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter továbbra is azon a véleményen van, hogy Dušan Bajatović nem jól vezeti a Srbijagast, és az oroszokkal megkötött egyezség során nem megfelelően képviselte az ország érdekeit.

A Srbijagas átszervezése már régen elkezdődött, noha ezt Bajatović ellenezte. A vállalat eredményei azt mutatják, hogy Bajatović nem jól vezeti a Srbijagast – nyilatkozta Mihajlović.
A miniszter elvárja, hogy az idén az oroszokkal felújítják a Déli Áramlatról szóló tárgyalásokat.
Mindenkinek világos, hogy Szerbia, Oroszország és Európa számára nem létezik jobb megoldás mint az, hogy Szerbia végre kiépítse a Bulgáriába irányuló gázvezetéket – mondta Mihajlović.

A Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség (APR) a 2014-es pénzügyi adatok alapján megállapította, hogy a Srbijagas vesztesége 151,2 milliárd dinár volt, amely 40 százalékos növekedést mutat a 2013-as adatokhoz képest. Ugyanakkor Aleksandar Vučić szerbiai kormányfő a múlt év végén bejelentette, hogy leváltják több közvállalat vezetőjét is, és elmondása szerint a távozó igazgatók között „erősek” is lesznek.