2024. március 28., csütörtök

Van elegendő áram

Az ország villanygazdasága stabil, kikapcsolásokkal nem kell számolni

A nagy hidegek ellenére az ország villanyáram-ellátásával nincs gond – jelentették ki a Szerbiai Villanygazdaság és egyben az energetikai minisztérium illetékesei is.

A villanyáram forgalmazása és az ellátás tekintetében az elmúlt napokban semmiféle rendhagyó esetre nem volt példa, áramból pedig van elegendő, és az időjárási viszonyok ellenére a rendszer is jól működik.

Aleksandar Antić energetikaügyi miniszter is nyomatékosította tegnapi kijelentésében, hogy az ország villanygazdasága stabil, és azt üzente a fogyasztóknak, hogy kikapcsolásokkal semmiképp nem kell számolniuk. Az áramkitermelés teljes kapacitással zajlik.

– Az áramkorlátozások bevezetésére jelenleg semmi szükség nincs. A termelés a tervezett ütemben folyik, és kikapcsolásokra még egyetlenegy forgatókönyv értelmében sem kell számolni – hangsúlyozta a miniszter.

A Szerbiai Villanygazdaság illetékesei szerint is rendszeres az ellátás a háztartások és a gazdaság számára egyaránt.

Egyébként az ünnepek alatt naponta mintegy 112 millió kilowattáram fogyott. Az erős széllőkések és a hóvihar ellenére a villanygazdaság szénkitermelőhelyein sem volt fennakadás.