2024. április 20., szombat
ZOMBOR VÁROS ADOMÁNYA

Motorkerékpár a rendőrségnek

Jövőre már két ilyen jármű ellenőrzi a városi utakat (Fotó: Fekete J. József)

Jövőre már két ilyen jármű ellenőrzi a városi utakat (Fotó: Fekete J. József)

A zombori helyi önkormányzat közlekedésbiztonsági bizottsága egy 850 köbcentis, Aprilia típusú rendőrségi motorkerékpárral lepte meg az óév végén a helyi rendőr-igazgatóság közlekedésrendészetét. A jármű kulcsait Vladislav Živanović polgármester-helyettes, a közlekedésbiztonsági bizottság elnöke adta át Saša Dmitrašinović rendőrparancsnoknak, ő pedig nyomban Milan Glumac közlekedési rendőrfőnök kezébe továbbította az adományt.

– Az idei költségvetésben terveztük ennek a járműnek a beszerzését, és örömünkre szolgál, hogy ma átadhattuk a közlekedésrendészet, illetve mindannyiunk szükségletére. Emellett a járművezetők oktatására tervezett központ létrehozására is megszereztük a szükséges eszközöket, persze kell még hozzá pénz, de szerintem 2016 derekától a vezetőoktatáshoz biztosítva lesz a teljes szükséges infrastruktúra – mondta a polgármester-helyettes.

A rendőrparancsnok magasra értékelte a helyi önkormányzat és a rendőr-igazgatóság együttműködését a város polgárai biztonságának megőrzése tekintetében, hangsúlyozta, hogy a rendőrség fő feladata nem a bűnügyek, szabálysértések fölfedése, hanem azok megelőzése, amin szorgosan dolgoztak idén is.

– Az új rendőrségi jármű ebben a kategóriában a második a közlekedési rendőrség helyi járműparkjában, amelyet például a sportrendezvények, az egyre gyakoribb maratonfutó versenyek, egyéb rendezvények során a résztvevők biztonsága érdekében vetünk be, de egyéb, baleset-megelőző, közlekedési dugókat föloldó, figyelmeztető, de ha kell, büntető célzattal is alkalmazunk – nyilatkozta Milan Glumac.