2024. április 18., csütörtök

Mindenkihez eljött a Télapó

Újévi ajándékcsomagokat osztott a Caritas

Maglai Jenő polgármester felhívására több helyi vállalkozó ajánlotta fel nagylelkű adományát az ünnepek alkalmából, így nagyjából 700 ajándékcsomagot sikerült összeállítani a rászoruló gyerekek részére – ismertette az Újfalu Helyi Közösségben megtartott csomagosztáson Bús Ottó polgármesteri tanácsos.

Ric Gábor, a Caritas igazgatója és szakmai koordinátora kiemelte: azoknak a gyermekeknek adnak ma ajándékot, akik feltehetőleg idén sehol máshol nem kaptak karácsonyi csomagot. Hozzátette: az ajándékokkal szebbé teszik az évbúcsúztatót a legszűkösebb anyagi körülmények között élők számára is.

Az ajándékosztásra a Caritas Humanitárius Szervezet klubhelyiségében került sor, ahol a Télapót versekkel és dalokkal köszöntötték a kisgyermekek.

Három szervezet szakmai koordinációjával gyűjtötték össze a leginkább rászoruló családokat: az Ácsi Roma Egyesület, az Újfalu helyi közösség és a szabadkai Caritas munkatársai segítettek megtalálni a 100 ajándékcsomag gazdáját.

Kurina Klaudija, az Ácsi Roma Egyesület elnöke köszönetet mondott a támogatóknak, kiemelte: különösen nagy öröm számukra, hogy meg tudták szervezni az ajándékosztást, és a gyermekek arcára mosolyt csaltak a programmal és az ajándékokkal.

– Szavakkal nehéz kifejezni azt a boldogságot, amit érzünk, amikor a leginkább rászoruló gyermekek örömét látjuk, ezeknek a gyermekeknek a szülei nem tudnak valódi ajándékkal kedveskedni karácsonykor, a legtöbben munkanélküliek – mutatott rá az egyesület elnök asszonya, – éppen ezért az egyház és az önkormányzat ajándéka az egyetlen, ami szebbé teszi az ünnepet számukra.

– Ez a pillanat mindnyájunk számára fontos, de elsősorban azoknak a gyermekeknek jelent meghatározó élményt, akik most átveszik a csomagokat – emelte ki a polgármester tanácsadója. 16 helyi vállalkozó adományából gyűlt össze az ajándékcsomagokra szánt összeg, amelyet több helyi közösségben adtak át a szegény sorsú gyermekeknek.

A szabadkai Caritas a Naše Nade magánóvoda és a Smile – Szabadkai Nagycsaládos Egyesület közös akcióján 160 ajándékcsomagot osztott szét az ünnepek előtt, valamint a Pannon RTV-vel közösen további nagy értékű humanitárius csomagot juttatott el több vajdasági családnak.