2024. április 24., szerda

Szilveszterre megtelt Szeged

Megteltek a szegedi szállodák szilveszterre. A vidéki ízek és persze a wellness-szolgáltatások miatt látogatnak leginkább Szegedre a turisták az év végén is. Külföldi vendégek is vannak szép számmal, de még mindig a belföldi turizmus élteti leginkább a város idegenforgalmát.

Akik megtehették, akár már fél évvel korábban is lefoglalták a szálláshelyüket. Egy felmérés szerint Szegeden és környékén a legtöbb szálloda szilveszteri programjai már telt házasak. A Forrás Hotelben sincs már szabad szoba az óév búcsúztatás idejére. Sok a belföldi vendég, de a szomszédos országokból, Szerbiából, Romániából is érkeznek turisták.

Egy szegedi éjszaka a szálloda besorolásától függően 6 és 16 000 forintba kerül.

Az Art Hotelben is telt ház van. A belvárosi szálloda vezetői szerint a vendégek többsége nemcsak szállást, hanem programot, időtöltést is keres erre a néhány napra. Az idei adatok azt mutatják, hogy Szeged egyre népszerűbb a kül- és belföldi turisták körében. A szállás.hu összeállítása szerint 2014 decemberében a Tisza-parti város még nem szerepelt a 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont között, idén azonban már igen, méghozzá az 5. helyen. Szilveszterkor pedig a nyolcadik legkedveltebb úti cél Szeged.