2024. március 29., péntek

Hackertámadás miatt elérhetetlenek voltak a BBC internetes felületei

Több mint három órán keresztül elérhetetlenek voltak egy hackertámadás következtében csütörtökön a BBC internetes szolgáltatásai, köztük a hírportál és az iPlayer nevű internetes műsorvisszajátszó felület is   - közölte a brit közszolgálati médiatársaság.

A BBC internetes oldalait a kora reggeli órákban úgynevezett túlterheléses (DDoS) támadás érte - tudatta a társaság a szolgáltatások helyreállítását követően. Számos felhasználó így csak hibaüzenetet láthatott képernyőjén műsortartalom helyett. Az ilyen támadás lényege, hogy az elkövető nagyszámú, rendszerint vírussal fertőzött számítógépről indított adatlekéréssel túlterheli a célba vett szolgáltató számítógéprendszerét, megakadályozva a kérdéses weboldal elérését mások számára.

A comScore internetanalízissel foglalkozó vállalat felmérései szerint Nagy-Britanniában a BBC internetes oldalai a legsűrűbben látogatottak közé tartoznak a Google és a Facebook közösségi oldalt követően. A hackertámadás alatt a BBC televíziós hírszolgáltatása és rádiós élőadásai zavartalanul működtek.