2024. április 25., csütörtök

Stefanović cáfol

A belügyminiszter elmondása szerint mandátumában eddig minden letartóztatás sikeres volt

A Hegyező fedőnevű rendőrségi akcióval kapcsolatban – amely során 79 valamikori és aktuális, java részt vajdasági tisztségviselőt tartóztattak le hivatali visszaélés gyanújával – több szakértő is kétségének adott hangot, hogy az esetleges későbbi bírósági eljárás szempontjából nem előnyös egyszerre letartóztatni ennyi embert. Az észrevételekre reagálva Nebojša Stefanović belügyminiszter közölte: amióta ő áll a Belügyminisztérium élén, azóta egyetlen olyan letartóztatás sem volt, amelynek mentén az ügyészség ne járt volna el. A most letartóztatottak elleni bizonyítékok is hitelesek, indokoltan gyanúsítja őket a rendőrség, fűzte hozzá.

Ha a rendőrségnek nem sikerül elegendő bizonyítékot összegyűjtenie, akkor az ügyek később sikertelenül végződnek a bíróságokon. Ezért is tartott olyan sokáig a nyomozás a szóban forgó ügyben, minden releváns bizonyítékot össze kellett gyűjtenünk – taglalta Stefanović.

A belügyminiszter nem érti, hogy miért zavar egyeseket, hogy a 79 személyt egy éjszaka leforgása alatt tartóztatták le. Stefanović a politikai leszámolással kapcsolatos vádakat sem érti, szavai szerint a rendőrségi akciónak semmi köze a hatalom politikai ellenlábasaival való leszámoláshoz.